Formule 1

Titelverdediger Mercedes onthult nieuwe F1-auto voor 2020

14 februari 2020 09:59 Aangepast: 14 februari 2020 18:04

Het Formule 1-team van Mercedes heeft vrijdagochtend de eerste foto’s vrijgegeven van haar nieuwe auto voor 2020. Met de W11 hoopt de kampioensformatie dit jaar voor het zevende seizoen op rij de titel binnen te slepen bij zowel de coureurs als de constructeurs.

Mercedes onthulde eerder deze week in Londen op de auto van vorig jaar al de nieuwe kleurstelling, die dankzij de komst van sponsor Ineos wat rode accenten heeft gekregen. Vanochtend toonde de Brits/Duitse renstal ook voor het eerst de nieuwe auto aan het publiek.

Vanwege de stabiliteit in de reglementen is de W11 zoals verwacht een doorontwikkeling van de Mercedes van het afgelopen seizoen. Op het eerste gezicht zijn er weinig grote veranderingen te vinden op de nieuwe auto. Wat vooral opvalt zijn de nieuwe sidepods en de aanpassingen rondom de cockpit, waar de nodige aerodynamische details voor een betere luchtstroom richting de inlaat en naar de achterkant van de auto moeten zorgen.

Veel redenen om het concept van de auto over een andere boeg te gooien zijn er echter ook niet. Van de 21 races werden er afgelopen jaar 15 gewonnen door Mercedes, wat uiteindelijk voor het zesde seizoen op rij de constructeurs- en de rijderstitel opleverde. Daarmee evenaarde Mercedes het record van Ferrari.

Recordjacht

Met de W11 gaat de formatie van Toto Wolff dus voor de zevende dubbel op rij, terwijl het ook voor Lewis Hamilton een historisch jaar kan worden. De Brit kan dit jaar met een zevende wereldtitel op gelijke hoogte komen met rekordmeister Michael Schumacher, terwijl hij het recordaantal van 91 overwinningen van de Duitser kan overtreffen dit jaar.

Zo ver is het echter nog lang niet. Vanmiddag zal de nieuwe W11 eerst officieel door Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas worden gepresenteerd, waarna op het circuit van Silverstone de eerste meters worden gereden met de nieuwe auto. Na de shakedown gaat de auto op transport richting Barcelona, waar volgende week de eerste wintertest op het programma staat.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van