Formule 1

McLaren onthult nieuwe F1-auto voor 2020: de MCL35

13 februari 2020 14:26 Aangepast: 13 februari 2020 18:47

Het Formule 1-team van McLaren heeft vanmiddag het doek getrokken van de McLaren MCL35. Op haar eigen hoofdkwartier in Woking toonde de Britse renstal voor het eerste haar nieuwe Formule 1-auto voor 2020.

De nieuwe McLaren heeft een iets gewijzigde livery ten opzichte van het afgelopen jaar, maar is wel opnieuw uitgerust in een overwegend oranje met blauwe kleurstelling. In navolging van Red Bull en Ferrari heeft de Britse renstal dit jaar wel gekozen voor een matte afwerking, ter bevordering van de luchtstroom over de auto.

Aan het ontwerp van de auto zelf valt vooral op dat de neus iets smaller is dan zijn voorganger Verder zijn op de eerste foto’s ook de luchtinlaten op de neus verdwenen, maar is er achter de vleugel wel opnieuw gekozen voor een soort cape richting de voorwielophanging. Verder naar achteren lijken ook de sidepods een maatje kleiner ten opzichte van het afgelopen seizoen. Dit lijkt McLaren te compenseren met een relatief grote luchtinlaat in de airbox boven het hoofd van de coureur,  om zo de motoronderdelen van de broodnodige koeling te voorzien.

Zoals verwacht is de MCL35 vooral een evolutie van zijn voorganger, die McLaren in 2019 de vierde plek opleverde in het constructeurskampioenschap. Dit jaar wil de Britse renstal verder voortborduren op de weg die het afgelopen jaar is ingeslagen. Onder de engine cover is de McLaren voor het tweede jaar op rij uitgerust met een Renault-krachtbron, terwijl ook Carlos Sainz en Lando Norris dit jaar aan hun tweede seizoen bij de renstal uit Woking beginnen.

Desalniettemin wordt ook 2020 weer een overgangsjaar voor het team van McLaren. Net als de overige teams zal er dit jaar alvast hard gewerkt moeten worden aan de nieuwe auto voor 2021 , wanneer het technisch reglement in de Formule 1 volledig op de schop gaat. Daarnaast ruilt McLaren aan het einde van dit seizoen ook de motoren van Renault in voor de exemplaren van Mercedes. Voor McLaren wordt 2020 dus een jaar van keuzes: gaat het volle bak aan de slag om  dit jaar het gat naar de drie topteams verder te dichten, of richt McLaren dit jaar al haar pijlen op volgend seizoen, om 2021 weer volop voorin mee te kunnen strijden?

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Analyse: kan de radicale McLaren gaan vechten met de topteams?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van