FIA WEC

Rebellion trekt na Le Mans de stekker uit eigen raceteam

13 februari 2020 13:03 Aangepast: 13 februari 2020 13:08

Na dertien jaar komt er deze zomer een einde aan het autosportavontuur van Rebellion Racing. Het moederbedrijf van het Zwitserse raceteam heeft vandaag bekendgemaakt dat het team na de 24 uur van Le Mans ophoudt te bestaan.

Rebellion is vooral bekend van haar deelname aan het FIA World Endurance Championship, maar was vorige maand ook van de partij in de Dakar Rally. Momenteel neemt het met één LMP1-bolide deel aan het volledige WEC-seizoen, en wist het vorig jaar zelfs de race in Shanghai te winnen. In een verklaring heeft het Zwitserse merk donderdag echter bekendgemaakt dat het huidige WEC-seizoen ook meteen het laatste zal zijn voor Rebellion. In een bestuursvergadering is besloten dat na de 24 uur van Le Mans in juni de stekker zal worden getrokken uit alle autosportactiviteiten.

"De autosport is altijd een geweldige bron geweest voor de Rebellion Corporation", licht president Alexandre Pesci toe. "De circuits waren uitstekende plekken om ons merk te tonen aan het publiek. De 'return on investment' van onze autosportactiviteiten was dan ook meer dan bevredigend, maar we geven onszelf de tijd om de contouren van ons bedrijf opnieuw vorm te geven. Dat besluit is van directe invloed op ons raceteam, dat na het WEC-seizoen zal ophouden te bestaan."

Rebellion ziet af van Hypercar-project met Peugeot

"Dit is geen gemakkelijk besluit om te nemen en we vinden het jammer dat we onze beloofde afspraken niet na zullen komen," doelt Pesci op het aanvankelijke plan om samen met Peugeot vanaf 2021/2022 met een gloednieuwe Hypercar deel te gaan nemen aan het WEC. Het Hypercar-project van het Franse merk zal gewoon worden voortgezet, maar Peugeot zal daarbij dus niet langer kunnen rekenen op de steun van Rebellion.

"De 24 uur van Le Mans wordt onze laatste race, we zullen er een eervol einde van ons endurance-avontuur van gaan maken om ons toch al uitstekende erelijst op een positieve noot af te sluiten," vult Rebellion CEO Calim Bouhadra aan. "We willen al onze partners bedanken voor hun vertrouwen en het feit dat ze samen met ons zoveel uitdagingen zijn aangegaan. We zijn trotst op het feit dat we als privéteam zoveel hebben bereikt in de autosport. Ik weet zeker dat Peugeots avontuur in het WEC vele successen zal gaan opleveren. Ik vind het jammer dat we daar geen deel van uit zullen maken."

Door het plotseling aangekondigde afscheid resteren er nog vier races voor Rebellion Racing voordat het doek valt. In Austin en Sebring verschijnt het team zoals eerder al bekend werd gemaakt opnieuw met één auto aan de start. Bij de 6 uur van Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans gaat het team met twee LMP1-bolides jagen op succes.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van