DTM

Kubica met BMW aan de slag in de DTM

13 februari 2020 11:52 Aangepast: 13 februari 2020 11:57

Voormalig Formule 1-coureur Robert Kubica gaat dit jaar racen in het Duits toerwagenkampioenschap. De Pool heeft een contract getekend bij het team van ART, waar hij achter het stuur zal kruipen van een BMW M4 DTM.

Nadat hij eind vorig jaar aankondigde dat hij zijn Formule 1-avontuur bij Williams geen vervolg wilde geven, richtte Kubica zijn pijlen al snel op een nieuw avontuur in de DTM. In december mocht hij tijdens een testsessie op het Spaanse circuit van Jerez al een aantal ronden rijden met een DTM-bolide van BMW, maar de Pool wist er niet in te slagen om bij het fabrieksteam een stoeltje te bemachtigen.

Vandaag maakte de 35-jarige coureur bekend dat hij dit jaar alsnog met een BMW zal debuteren in de DTM. De Pool gaat aan de slag voor het team van ART, dat als eerste klantenteam een BMW zal inzetten in het Duits toerwagenkampioenschap. Het is daarmee het tweede klantenteam in de DTM dit jaar, naast het Belgische WRT dat net als afgelopen jaar twee Audi's zal inzetten dit jaar. De fabrieksteams van BMW en DTM zetten verder elk zes bolides in komend seizoen.

Kubica in actie met de BMW M4 DTM Kubica in actie met de BMW M4 DTM

Nieuw hoofdstuk

"De DTM heft me al sinds lange tijd aangesproken en de test in Jerez afgelopen december maakte dat gevoel alleen maar sterker", aldus Kubica. "Ik kijk er echt naar uit om aan een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan te beginnen."

"De DTM is één van de sterkste en beste raceklassen ter wereld. Tijdens de test voelde ik me meteen thuis in de BMW M4 DTM, terwijl ART Grand Prix al jarenlang een grote naam is in de autosportwereld. Ik weet zeker dat we samen veel kunnen bereiken in de DTM. We zullen natuurlijk nog veel ervaring op moeten doen, maar daar gaan we hard aan werken. Ik kan niet wachten op de eerste race!"

ART zal alleen een klantenbolide voor Kubica inzetten dit jaar. Het Franse team reed in 2015 en 2016 nog met Mercedessen in de DTM. Daarnaast zal het team dit jaar ook andere weer uitkomen in de Formule 3 en Formule 2, waar het afgelopen jaar met Nyck de Vries de titel wist te pakken.

Terugkeer bij BMW

Met zijn nieuwe avontuur in de DTM keert Kubica voor het eerst sinds 2009 terug bij BMW. In 2008 scoorde de Pool voor het Formule 1-team van BMW-Sauber in Canada zijn enige overwinning in de Formule 1. De Pool combineert zijn DTM-avontuur dit jaar met een reserverol bij het F1-team van Alfa Romeo.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van