Formule 1

Renault toont glimp van 2020-auto in Parijs

12 februari 2020 15:38 Aangepast: 12 februari 2020 16:01

Het Formule 1-team van Renault heeft de eerste teasers van de RS20 vrijgegeven. Tijdens de officiële presentatie van het team in Parijs hield de Franse renstal het bij een aantal digitale schetsen van haar 2020-auto.

Waar de meeste Formule 1-teams deze week hun nieuwe auto aan het publiek tonen, kwamen de mensen die woensdag naar Parijs waren getrokken voor de presentatie van Renault er bekaaid vanaf. De productie van de RS20 in de fabriek in Enstone is namelijk nog in volle gang, waardoor de nieuwe auto woensdag de grote afwezige was tijdens de officiële teampresentatie.

Renault hield het in de Franse hoofdstad bij een aantal teasende beelden van de nieuwe RS20, al was ook daarop nog weinig vernieuwends te zien. Het opvallendste aan de auto was met name het feit dat deze overwegend zwart gekleurd was, al is het hoogst onwaarschijnlijk dat de RS20 ook daadwerkelijk in de getoonde livery zal gaan racen. Opvallende details aan het bodywork waren er nog niet op te merken, op een kleine aanpassing van de bargeboards na.

Met de RS20 hoopt Renault dit jaar de aansluiting te kunnen vinden bij de topteams. Vorig jaar kende de renstal een vrij teleurstellend seizoen en werd het onder andere geklopt door klantenteam Mclaren, wat dan ook tot de nodige personele wijzigingen leidde. Zo werden vorig jaar al Pat Fry en Dirk de Beer aangetrokken als versterking voor de technische afdeling, al zullen zij zich naar verwachting vooral gaan focussen op de auto voor volgend jaar, wanneer het technisch reglement in de Formule 1 op de schop gaat.

Nieuw bij Renault dit jaar is ook Esteban Ocon, die na een jaartje langs de zijlijn dit seizoen weer zal gaan racen. De Fransman is de opvolger van Nico Hülkenberg en de nieuwe teamgenoot van Daniel Ricciardo, die dit jaar aan zijn tweede seizoen bij het team uit Enstone begint.

De nieuwe Renault zal waarschijnlijk volgende week woensdag pas voor het eerst in zijn geheel te aanschouwen zijn. Dan begint in Barcelona de eerste driedaagse wintertest.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van