Formule 1

In beeld: Verstappen rijdt eerste meters met nieuwe Red Bull

12 februari 2020 15:03 Aangepast: 12 februari 2020 21:45

Max Verstappen heeft woensdagmiddag op het Britse circuit van Silverstone de eerste meters met de nieuwe Red Bull RB16 gereden. In het kader van een zogenaamde shakedown voelde de Limburger de nieuwe bolide voor het eerst aan de tand.

Nadat Red Bull dinsdagochtend al een eerste foto van de RB16 naar buiten had gebracht, was het in de middag ook tijd voor de eerste meters van de Honda-aangedreven bolide. Voor zover bekend is Red Bull daarmee het allereerste team dat de nieuwe auto voor 2020 de baan opstuurt. Het is een schril contrast met voorgaande seizoenen, waarin Red Bull vaak pas op het allerlaatste moment de nieuwe bolide gereed had.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Analyse: Dit moet je weten over de nieuwe Red Bull van Verstappen

Max Verstappen had op het circuit van Silverstone de eer om de eerste meters te rijden met de nieuwe auto. Als onderdeel van een zogenaamde filmdag mag Red Bull vandaag maximaal 100 kilometer afleggen met de nieuwe auto. Volgende week zal de auto pas echt serieus kilometers kunnen maken, wanneer in Barcelona de eerste driedaagse wintertest van start gaat. Dan zal de RB16 ook voor het eerst het circuit delen met de auto’s van de overige teams.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van