Formule 1

Red Bull onthult nieuwe Formule 1-auto Verstappen

12 februari 2020 10:23 Aangepast: 12 februari 2020 23:10

Het Formule 1-team van Red Bull heeft woensdag haar nieuwe bolide voor 2020 gepresenteerd. Met de Honda-aangedreven RB16 wil de Oostenrijkse renstal dit jaar de dominantie van het team van Mercedes doorbreken, en moet Max Verstappen de jongste Formule 1-kampioen ooit worden.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren is de auto voor diens lancering niet in een zogenaamde ‘camouflagelivery’ gehuld, maar heeft Red Bull al meteen de definitieve kleurstelling voor 2020 gepresenteerd. De livery is vrijwel identiek gebleven aan die van 2019, terwijl ook de auto zelf op het eerste oog vele gelijkenissen vertoont met zijn voorganger.

Doorontwikkeling

Vanwege de stabiliteit in het Formule 1-reglement is de RB16 vooral een doorontwikkeling van de RB15, en komt het wat betreft de veranderingen vooral aan op de details om de concurrentie te slim af te zijn. Op het eerste oog vallen vooral de nieuwe inlaat op de neus en de 'sneeuwscheppers' direct achter de voorvleugel op, wat voor een nog betere luchtstroom over en onder de auto moet zorgen. Om de concurrentie niet al te wijs te maken zal Red Bull tijdens de wintertests in Barcelona - of mogelijk zelfs pas tijdens de eerste race in Australië - echter pas gaan rijden met de definitieve versie van de RB16, met alle nieuwe snufjes erop en eraan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

In beeld: Verstappen rijdt eerste meters met nieuwe Red Bull

De grootste wijziging ten opzichte van de voorgaande jaren zit hem wellicht in het feit dat Red Bull de nieuwe auto eerder gereed heeft dan de voorgaande jaren, toen er tot het allerlaatste moment achter de tekentafel nog werd gewerkt aan het nieuwe ontwerp. Dit jaar wil Red Bull meteen vanaf de start van het nieuwe seizoen voorin meestrijden, om daarmee te voorkomen dat het net als de voorgaande jaren een inhaalrace staat te wachten ten opzichte van concurrenten Mercedes en Ferrari.

De jongste ooit?

Onderhuids wordt de Red Bull wederom aangedreven door een Honda, dat dit jaar aan haar tweede seizoen begint als motorleverancier van de Oostenrijkse renstal. Beide partijen willen dit jaar de stijgende lijn doortrekken van 2019, toen het team dankzij Verstappen drie races wist te winnen en zowel bij de teams als in het kampioenschap van de coureurs de derde plek wist te bemachtigen. Dit jaar is niets minder dan de wereldtitel het doel voor Red Bull. De renstal heeft er geen geheim van gemaakt dat het team van Max Verstappen de jongste Formule 1-kampioen ooit wil maken. Om daarin te slagen zal het dit jaar moeten gebeuren voor de 22-jarige Limburger.

De nieuwe RB16 maakt vandaag met Verstappen achter het stuur al zijn eerste meters op het circuit van Silverstone in het kader van een zogenaamde shakedown. Volgende week woensdag begint op het circuit van Barcelona de eerste driedaagse wintertest.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Analyse: Dit moet je weten over de nieuwe Red Bull van Verstappen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van