Formule 1

Ferrari presenteert nieuwe Formule 1-auto voor 2020

11 februari 2020 19:11 Aangepast: 12 februari 2020 00:20

Het Formule 1-team van Ferrari heeft dinsdagavond het doek getrokken van de SF1000, het nieuwe strijdwapen van de Italiaanse renstal voor 2020.

Ferrari had het historische Romolo Valli-theater in het Italiaanse Reggio Emilia dinsdagavond als decor uitgekozen om haar nieuwe Formule 1-auto voor 2020 voor het eerst aan het publiek te tonen. De SF1000 – vernoemd naar het feit dat Ferrari dit jaar haar duizendste Formule 1 Grand Prix zal rijden – moet een einde maken aan de dominantie van Mercedes en de Scuderia dit jaar voor het eerst in meer dan tien jaar tijd weer eens een wereldtitel opleveren.

Hoewel de SF1000 op het eerste oog veel lijkt op zijn voorganger, is de nieuwe bolide wel degelijk in meerdere opzichten een totaal nieuwe auto. Zo heeft met name een vernieuwd ontwerp van de versnellingsbak geleid tot een nog slankere achterzijde van de bolide, terwijl Ferrari ook veel werk heeft gestoken in het verder omlaag brengen van het gewicht. Verder is er ook opnieuw hard gewerkt aan het verbeteren van de krachtbron, waarmee Ferrari vorig jaar al veel terreinwinst wist te boeken ten opzichte van haar concurrenten.

'Extreme concepten'

"Hij ziet er misschien hetzelfde uit, maar geloof me als ik zeg dat de auto totaal anders is dan zijn voorganger en dat een aantal concepten op de auto extreem zijn", licht teambaas Mattia Binotto toe. "We zijn met alle concepten zo extreem mogelijk gegaan. We hebben allereerst geprobeerd om de hoeveelheid downforce te maximaliseren. De hele auto, de monocoque, het ontwerp van de motor en de versnellingsbak, is zo gemaakt dat de bolide een zeer slanke vorm heeft. Dat is ook wel te zien denk ik."

"Verder is de ophanging zo ontworpen om op het circuit meer flexibiliteit te bieden wat betreft de afstelling, om zo de twee coureurs de best mogelijke afstelling te kunnen bieden, wat het circuit ook moge zijn."

Sebastian Vettel vult aan: "Hij is aan de achterkant een stuk slanker, waar echt veel werk in is gaan zitten. Ik kan niet wachten om ermee te gaan rijden, want dat is natuurlijk altijd leuker dan ernaar kijken. Hij is ook iets roder dan vorig jaar, dus ik vind hem er echt geweldig uitzien."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Analyse: Ferrari neemt risico's met 'extreme' SF1000

Naast Vettel zal ook Charles Leclerc dit jaar plaats mogen nemen in de SF1000. De Monegask reed vorig jaar voor het eerst in dienst van de Scuderia, maar zette deze winter zijn handtekening onder een nieuw contract dat hem nog zeker tot en met 2024 aan de renstal uit Maranello verbindt. Leclerc bezorgde Ferrari vorig jaar de overwinning in Spa-Francorchamps en op Ferrari's thuiscircuit in Monza. Vettel tekende in de straten van Singapore voor de derde zege van de Scuderia.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van