GP

In beeld: werkzaamheden Circuit Zandvoort vorderen gestaag

10 februari 2020 19:06 Aangepast: 12 februari 2020 10:51

Het Circuit Zandvoort heeft de voorbije weken op een aantal plekken een ware metarmorfose ondergaan. Waar het merendeel van de baan een aantal weken geleden nog meer weg had van een rallyparcours, is de vernieuwde baan inmiddels voor het grootste deel geasfalteerd. Hoog tijd dus voor een update!

Op de dronebeelden van YouTuber Danny is duidelijk te zien hoe de aangepaste bochten op Circuit Zandvoort vorm hebben gekregen en de verbouwing van de baan zelf de laatste fase is ingegaan. De gloednieuwe Hugenholtzbocht en Arie Luyendijkbocht zijn inmiddels voorzien van een laag asfalt, terwijl ook elders op het circuit hard wordt gewerkt om ervoor te zorgen dat de baan eind deze maand weer in gebruik kan worden genomen.

Nadat de werkzaamheden aan de baan zelf zijn afgerond zal er ook naast de baan nog het nodige werk moeten worden verzet. Denk bijvoorbeeld aan de inrichting van het vernieuwde paddock, waar het gedeelte waar straks de trucks achter de pitboxen komen te staan inmiddels wel al is geasfalteerd. Verder zal ook alles in gereedheid worden gebracht om met name langs start/finish en rond de Hans Ernst Bocht de extra (tijdelijke) tribunes op  te bouwen die in het eerste weekend van mei plek moeten bieden aan de duizenden bezoekers die aanwezig zullen zijn bij de eerste Formule 1-race op Nederlandse bodem sinds 1985.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van