IndyCar Series

Met deze auto debuteert Van Kalmthout in de IndyCar Series

10 februari 2020 16:56 Aangepast: 10 februari 2020 17:39

Rinus van Kalmthout rijdt zijn allereerste race in de Amerikaanse IndyCar Series volgend maand met een overwegend zwart/witte Chevrolet. Het team van Ed Carpenter Racing heeft vandaag de kleurstelling van zijn bolide onthuld.

Van Kalmthout neemt dit jaar voor het eerst deel aan het volledige IndyCar-seizoen, de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1. De 19-jarige coureur uit Hoofddorp rijdt volgende maand in de straten van St. Petersburg zijn eerste race, maar voor het zover is komt hij deze week eerst net als de overige coureurs in actie op het Circuit of the Americas in Austin, waar de IndyCar Series een collectieve testsessie op de planning heeft staan.

Voordat de nieuwe auto’s – die dit jaar voor het eerst zijn uitgerust met een zogenaamd Aeroscreen om de veiligheid van de coureurs te vergroten – voor het eerst de baan op gaan dinsdag, heeft een aantal teams alvast de kleurstelling voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Maandag was het ook de beurt aan Ed Carpenter Racing, de renstal waar ‘VeeKay’ dit jaar voor zal uitkomen.

De #21 Chevrolet van Rinus van Kalmthout De #21 Chevrolet van Rinus van Kalmthout

Van Kalmthout rijdt een aantal races – waaronder de seizoensopener in Florida -  in een overwegend zwart/wit gekleurde bolide met rode accenten. Naast de logo’s van hoofdsponsor Sonax, is de auto ook uitgerust met de nodige stickers van supermarktketen Jumbo, dat de coureur al meerdere jaren ondersteunt op  weg naar de top van de Amerikaanse racerij.

Daly verdedigt kleuren van Amerikaanse luchtmacht

De livery van Van Kalmthouts bolide zal dit seizoen mogelijk nog een aantal keren veranderen. De teams in de IndyCar Series weten vaak voor bepaalde races namelijk een andere hoofdsponsor voor de auto te strikken, waardoor dus ook de kleurstelling van de bolide veranderd.

Van Kalmthouts teamgenoot Conor Daly zal zijn 12 races dit seizoen wel allemaal afwerken met dezelfde kleurstelling. De Chevrolet met startnummer 20 is gehuld in een overwegend grijze livery als knipoog naar de straaljagers van diens hoofdsponsor, de Amerikaanse luchtmacht. Met de sponsoring hoopt de US Air Force vooral jongeren enthousiast te maken om zich bij de luchtmacht te voegen.

De #20 Chevrolet van Conor Daly De #20 Chevrolet van Conor Daly

Daly rijdt dit seizoen alleen de races op de permanente circuits en stratencircuits. Voor de races op de ovals krijgt Van Kalmthout teameigenaar en coureur Ed Carpenter als teamgenoot. In welke kleuren de ovalspecialist dit jaar gaat racen maakt het team later bekend.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van