Formule 1

Mercedes presenteert nieuwe kleurstelling voor 2020

10 februari 2020 13:04 Aangepast: 10 februari 2020 13:30

Het Formule 1-team van Mercedes heeft maandag alvast de kleurstelling voor het aankomende seizoen gepresenteerd.

Mercedes trekt aankomende vrijdag pas het doek van de auto waarmee het dit jaar gaat jagen op haar zevende opeenvolgende wereldtitel, maar de Brits/Duits renstal onthulde maandag alvast de nieuwe livery voor het aankomende seizoen. De auto is zoals verwacht overwegend zilvergrijs gebleven, maar dankzij de komst van sponsor Ineos zijn er dit jaar wel wat rode accenten aan de lak toegevoegd.

Vijfjarige deal

Ineos – een Brits chemiebedrijf dat ook onder andere als titelsponsor van het voormalige wielerteam van Sky actief is – heeft voor vijf jaar een sponsordeal getekend met Mercedes. Het team lijkt daarmee de hardnekkige geruchten over een mogelijk vertrek uit de Formule 1 aan het einde van dit seizoen in één keer de kop in te drukken.

De nieuwe Mercedes wordt dit jaar opnieuw bestuurd door titelverdediger Lewis Hamilton en zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas. Aankomende vrijdag maakt de nieuwe Silberpfeil zijn eerste meters en wordt hij tevens voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Voor het zover is zullen eerst de voornaamste uitdagers Ferrari (dinsdag) en Red Bull (woensdag) hun nieuwe wapen voor 2020 onthullen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van