IndyCar Series

Chilton blijft bij Carlin, Bourdais naar A.J. Foyt

07 februari 2020 22:17 Aangepast: 07 februari 2020 22:22
Max Chilton in actie voor het team van Carlin

Viervoudig Champ Car-kampioen Sebastien Bourdais gaat dit seizoen alsnog een aantal IndyCar-races voor zijn rekening nemen. De Fransman heeft nieuw onderdak gevonden bij A.J. Foyt Racing, terwijl Max Chilton zijn handtekening heeft gezet onder een nieuw contract bij Carlin.

De IndyCar-loopbaan van Bourdais leek tot een einde te komen nadat hij in november moest vertrekken bij Dale Coyne Racing, maar de coureur uit Le Mans is er alsnog in geslaagd om voor een aantal races een stoeltje te vinden. Bourdais heeft een contract getekend bij A.J. Foyt, waar hij dit seizoen tijdens vier races plaats zal nemen in de Chevrolet met startnummer 14. Eerder werd al bekend dat Tony Kanaan in zijn laatste IndyCar-seizoen in dezelfde auto de vijf ovalraces voor zijn rekening zal nemen. IndyCar-debutant Dalton Kellett rijdt de overige vijf races in de #14 Chevrolet. Charlie Kimball zal het volledige seizoen in actie komen in de zusterbolide met startnummer 4.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Kanaan zegt IndyCar Series vaarwel na 2020

Bourdais en Kanaan hebben samen 54 races en 49 pole-positions achter hun naam staan in de IndyCar Series. Samen met de gedrevenheid van de jonge Kellett – die de voorbije jaren in het voorprogramma actief was in de Indy Lights – hoopt het team van AJ Foyt na een aantal teleurstellende seizoenen de weg naar voren in te kunnen slaan.

Terwijl ovalspecialist Kanaan de vijf ovalraces voor zijn rekening zal nemen, komen Bourdais en Kellett in actie op de stratencircuits en meer conventionele circuits. Zo zal Bourdais onder andere de seizoensopener in zijn woonplaats St. Petersburg voor zijn rekening nemen, waarna hij ook nog op het Barber Motorsports Park, het stratencircuit van Long Beach en Portland zal racen. Kellett maakt eind april zijn IndyCar-debuut op het Circuit of The Americas en komt de overige races in actie.

Chilton blijft bij Carlin

Ook Max Chilton zal in 2020 slechts een deel van het IndyCar-seizoen in actie komen. Net als het afgelopen seizoen laat de Brit de ovalraces aan zich voorbij gaan en verschijnt hij alleen bij de overige races aan de start. De oud-Formule 1-coureur stapt wederom in bij het team van Carlin, waar hij 12 races met de #59 Chevrolet gaat rijden. Welke coureur de overige races op de ovals – waaronder de Indy 500 – gaat rijden maakt Carlin binnenkort bekend. Ook de identiteit van de coureur die de zusterbolide met startnummer 23 gaat besturen moet nog bekend worden gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van