Dakar Rally

Prodrive lanceert nieuw project voor Dakar 2021

05 februari 2020 14:29 Aangepast: 05 februari 2020 14:33

Het Britse Prodrive zal vanaf 2021 met een gloednieuwe bolide gaan deelnemen aan de Dakar Rally. Het concern ontwikkelt met de steun van het koninkrijk van Bahrein een nieuwe auto voor de woestijnrally, zo is woensdag bekendgemaakt.

Prodrive heeft een rijk verleden in meerdere disciplines van de autosport. Zo werd het in de jaren negentig meerdere malen kampioen in het wereldkampioenschap rally toen het het fabrieksteam van Subaru runde, en was het later ook succesvol in de endurance-racerij toen het onder andere samen met Aston Martin de 24 uur van Le Mans wist te winnen. Ook in een meer recenter verleden was het concern nog actief op het hoogste niveau van de rallysport en de endurance-racerij.

Met de steun van het koninkrijk van Bahrein - dat tijdens de afgelopen Dakar nog het team van x-raid sponsorde - begint Prodrive nu aan een geheel nieuw avontuur: het Britse concern wil volgend jaar voor het eerst het avontuur aangaan in de Dakar Rally. Met twee zelf ontwikkelde bolides wil het team onder andere de strijd aangaan met de Toyota's en de MINI's van x-raid, dat vorige maand met Carlos Sainz de allereerste editie van de rally in Saudi-Arabië wist te winnen.

Langgekoesterde wens gaat in vervulling

"Het is altijd al de ambitie van mijzelf en Prodrive geweest om deel te nemen aan de Dakar Rally", vertelt David Richards, de oprichter en voorzitter van Prodrive die tijdens de afgelopen Dakar Rally zelf al een kijkje nam in Saudi-Arabië. "Dat we dit samen met het koninkrijk van Bahrein kunnen doen in Saudi-Arabië maakt het nog mooier, omdat het autosportavontuur van Prodrive in 1984 is ontstaan in het Midden-Oosten. De Dakar is een nieuw en uitdagend project voor Prodrive, maar het is iets waar ik en het hele team in Banbury naar uitkijk."

Prodrive heeft nog geen details bekendgemaakt over de auto of de identiteit van de rijders voor haar eerste deelname aan de Dakar Rally begin volgend jaar.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van