Formule 1

Verstappen daagt Hamilton uit: 'Hij is God niet'

04 februari 2020 07:44 Aangepast: 04 februari 2020 15:42

Max Verstappen is klaar om dit jaar met Lewis Hamilton de strijd aan te gaan om de wereldtitel. Hoewel de Limburger toegeeft dat hij afhankelijk is van het materiaal, is hij van mening dat hij in ieder geval op persoonlijk vlak niet hoeft onder te doen voor de Brit.

De 22-jarige Verstappen wist vorig jaar drie races te winnen voor het team van Red Bull, wat hem voor het eerst een plek in de top drie in de eindstand van het kampioenschap opleverde. Om de jongste F1-kampioen ooit te worden zal Verstappen dit jaar de titel moeten pakken, al moet hij daarvoor dan wel eerst af zien te rekenen met Hamilton en het succesvolle team van Mercedes. Dat eerste moet volgens de Nederlander in ieder geval wel te doen zijn.

"In de Formule 1 hangt het heel erg af van de auto natuurlijk", aldus Verstappen tijdens een media-event in Londen. "Lewis is heel goed. Hij is absoluut een van de besten, maar hij is God niet. Misschien krijgt hij wel van steun van hem, maar hij is geen God."

Recordjacht

Naast de jacht op de titel 'jongste wereldkampioen ooit' door Verstappen, kan ook Hamilton dit jaar een aantal records op zijn naam schrijven. Zo kan hij dit jaar Michael Schumacher onttronen als de meest succesvolle F1-coureur ooit, wanneer hij net als de Duitser zijn zevende titel scoort en het aantal overwinningen van de Duitser overtreft. Schumacher heeft met 91 overwinningen nog altijd het record in handen, maar de teller van Hamilton staat inmiddels al op 84 Grand Prix-zeges. De afgelopen zes jaar ging de wereldtitel vijf keer naar Hamilton, en dus weet Verstappen wat hem te doen staat.

"We wilden echt de strijd aangaan, vooral met Mercedes. Ik denk dat we daar ook in kunnen slagen", aldus de Limburger zelfverzekerd. "Ik kijk echt uit naar het nieuwe seizoen. Iedereen is er klaar voor en het team is heel gemotiveerd. Zeker als we de vorm vast weten te houden waarmee we het vorige seizoen zijn geëindigd, toen waren we heel competitief."

'Moeten er meteen staan'

"Het gaat er vooral om of we ons beter ontwikkeld hebben dan Mercedes en Ferrari deze winter. Het belangrijkste is dat we er in ieder geval meteen staan vanaf de eerste race.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van