Formule E

Formule E schrapt race in China wegens coronavirus

02 februari 2020 14:43 Aangepast: 02 februari 2020 14:48

De Formule E zal volgende maand niet afreizen naar China voor de ePrix van Sanya. Vanwege de uitbraak van het coronavirus neemt de organisatie het zekere voor het onzekere, zo is vandaag bekendgemaakt.

De ePrix van Sayna stond op de kalender voor zaterdag 21 maart, maar na de uitbraak van het coronavirus werden er al vraagtekens gezet bij het doorgaan van de race. Vanuit Wuhan heeft het virus zich inmiddels verspreid door heel China en diverse andere landen. Deze week werd het virus door de World Health Organisation bestempeld als 'mondiale noodsituatie'.

Formule E neemt zekere voor het onzekere

Als gevolg van de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van de Formule E besloten het zekere voor het onzekere te nemen en de race in Sayna van de kalender te halen. 'In samenspraak met de FIA, de Chinese Auoto- en Motorsportfederatie (CAMF) en partner Enova Holdings hebben we moeten besluiten om de race op 21 maart niet door te laten gaan", meldt de organisatie in een verklaring. "Vanwege de alsmaar groeiende zorgen over de gezondheidsrisico's en het feit dat het coronavirus door de World Health Organisation als mondiale noodsituatie is bestempeld, heeft de Formule E maatregelen moeten nemen om de gezondheid en veiligheid van het personeel, de deelnemers en de toeschouwers te garanderen. Dat is momenteel het belangrijkste."

Het is nog niet duidelijk of de geschrapte race in Sanya later dit seizoen wordt ingehaald. Zo kan de Formule E later dit jaar alsnog terugkeren naar de Chinese stad mocht de situatie zich verbeteren. Een andere mogelijkheid is dat er aan één van de overige raceweekenden in bijvoorbeeld Parijs, Berlijn of New York een tweede race aan het schema wordt toegevoegd.

Doorgaan Formule 1-race nog onzeker

Een maand na de Sayna ePrix heeft de Formule 1 de Grand Prix van China op de kalender staan. Het is nog niet bekend of die race – die gepland staat op 19 april – wel door zal gaan.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van