Formule 1

Formule 1-bolides Red Bull scheuren door het Nederlandse platteland

26 januari 2020 13:11 Aangepast: 26 januari 2020 13:42

Het Formule 1-team van Red Bull heeft deze week een onverwacht bezoekje gebracht aan Nederland. Voor de opnames van een promotiefilm liet de Oostenrijkse renstal twee van haar bolides los op een aantal typisch Nederlandse plekken.

Nadat er eerder deze week al een Formule 1-auto van Red Bull werd gespot op Circuit Zandvoort, werden er gisteren en vandaag ook op andere plekken in Nederland opnames gemaakt. Onder andere de haven van Rotterdam, de molens in Maasland en de tuinbouwkassen in Westland vormden het pittoreske decor voor de filmopnames.

Red Bull heeft voor de opnames twee zogenaamde demo-auto’s meegenomen naar Nederland, die met de ouderwetse V8-motor dan ook voor flink wat kabaal zorgden en dus ook flink wat bekijks trokken van omwonenden. Waar de opnames exact voor gebruikt worden is nog niet bekend, al zal het eindresultaat ongetwijfeld snel te bewonderen zijn in de aanloop naar de Grand Prix van Nederland op 3 mei.

Red Bull-bolides in actie

Verstappen zelf niet aanwezig

Hoewel er werd gereden met de startnummers en de helmen van vaste rijders Max Verstappen en Alexander Albon, waren beide coureurs zelf niet aanwezig bij de opnames. Het duo was zaterdag net als een aantal andere F1-coureurs en oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone aanwezig bij de Hahnenkammrennen in het Oostenrijkse Kitzbühel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van