WK Rally

Tanak met de schrik vrij na megaklapper in WK Rally Monte-Carlo

24 januari 2020 13:51 Aangepast: 24 januari 2020 22:00

Ott Tanak en zijn navigator Martin Jarveoja zijn vrijdag met de schrik vrijgekomen na een megacrash in de WK Rally van Monte-Carlo. Het duo vloog na een stuurfout op hoge snelheid van de weg, maar beide heren konden desondanks zonder serieuze verwondingen uitstappen.

Het nieuwe seizoen van het WK Rally wordt dit weekend traditioneel afgetrapt met de WK Rally van Monte-Carlo, één van de meest prestigieuze evenementen op de rallykalender. Wereldkampioen Ott Tanak zorgde er vrijdagochtend meteen voor spektakel, maar dan wel van het type waar de Est zelf niet op had gehoopt.

In de tweede klassementsproef van de dag maakte Tanak op een razendsnel stuk een klein foutje, waardoor hij met zijn Hyundai naast de baan terecht kwam. De auto kwam in de berm terecht en sloeg vervolgens meerdere malen over de kop. Tientallen meters en een aantal angstige seconden later kwam de inmiddels zwaar beschadigde auto pas weer tot stilstand.

Ondanks de enorme klap liet het team van Hyundai al snel weten dat Tanak en Jarveoja ongedeerd waren gebleven bij de crash. Het duo is uit voorzorg wel overgebracht naar het ziekenhuis voor een routinecontrole

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van