Dakar

Coronel sluit Dakar af met beste eindresultaat ooit

18 januari 2020 12:18
Beeld © ANP

Na twee weken afzien in de Dakar Rally in Saudi-Arabië konden de gebroeders Tim en Tom Coronel elkaar op vrijdag juichend in de armen vallen: hun Dakar-missie van 2020 is volbracht. En dat niet alleen: het duo bereikte met de 27e plaats in het algemeen klassement bij de auto's hun beste resultaat ooit.

De eerste week in de zwaarste rally ter wereld verliep redelijk vlekkeloos voor Coronel, maar in de tweede week gooide een koprol met hun bolide wat roet in het eten.

Tom Coronel: “Ons doel was om ergens rond de top 20 te eindigen. Dat zit er zeker in met deze auto, dus dat geeft absoluut hoop. We hebben een paar problemen gehad in de tweede week, maar dit was gewoon onze beste Dakar ooit. Qua resultaat, maar ook met de minste problemen. Het was jammer van de koprol met onze auto, want daarna begonnen er allemaal dingen kuren te vertonen. Dat hoort erbij in Dakar, maar dat foutje heeft ons een beetje pijn gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Dakar

Derde eindzege in Dakar Rally voor Carlos Sainz

Dat mocht de pret niet drukken: de finish werd wederom gehaald. Tim Coronel en navigator Tom besloten de laatste etappe als 29e, op +17.19 minuten achterstand. Daarmee werd de equipe 28e in het algemeen klassement bij de auto's. 

Tim Coronel: “We hebben weer enorm genoten. We zijn weliswaar gearriveerd met wat minder onderdelen op de wagen, maar wat was het weer een mooi avontuur, ongelofelijk. Ik ben trots op ons team wat ze dit jaar weer voor elkaar hebben gekregen. Op naar 2021!”

Joris Kaper

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van