Dakar

Erik van Loon blij met finish in Dakar Rally

17 januari 2020 12:02
Beeld © ANP

Erik van Loon en zijn navigator Sébastien Delaunay zijn blij dat ze de finish van Dakar 2020 hebben gehaald. Van Loon eindigde de rally als 25e.

Van Loon besloot de rally met een dertiende tijd in de laatste etappe, op +07.35 van etappewinnaar Nasser Al-Attiyah. Dit ondanks een klapband in de etappe. Hij liet na afloop weten blij te zijn om aan de finish te staan: "Het was een zware Dakar. Vooral de gemiddelde snelheid lag enorm hoog. We moesten dus heel goed opletten. In de eerste week hebben we nogal veel problemen gehad, maar in de tweede week hebben we laten zien dat we in de top tien thuishoren.”

Miniatuurvoorbeeld
Dakar

Derde eindzege in Dakar Rally voor Carlos Sainz

“Met het rijden ben ik verder wel tevreden, en ook de samenwerking met Delaunay was goed in de auto. Maar ik ben vooral blij dat we zijn gefinisht.”

Ook was de Nederlander te spreken over de organisatie van de rally in Saudi-Arabië: "de organisatie, de proeven en de bivakken: daarmee hebben we dit jaar weinig gedoe gehad. Dat was in Zuid-Amerika wel eens anders. De mensen hier zijn heel vriendelijk en het landschap is geweldig. Voor de eerste editie is het zeer geslaagd. De Dakar heeft hier veel potentie.”

Erik van Loon was na Bernhard ten Brinke de best geklasseerde Nederlander bij de auto’s met een 25e plek. Hij reed in deze editie van Dakar drie keer in de top tien.

Joris Kaper

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van