Dakar

Motorcoureur Edwin Straver breekt nekwervel na crash

16 januari 2020 12:24 Aangepast: 16 januari 2020 19:45
Beeld © ANP

Motorcoureur Edwin Straver heeft tijdens etappe 11 van de Dakar Rally een nekwervel gebroken. De Nederlander kwam tijdens de voorlaatste etappe ten val met zijn motor en is per helikopter afgevoerd naar het ziekenhuis.

Gebroken nekwervel

Straver was in de elfde etappe op weg naar het derde waypoint, waarbij hij in de duinen op relatief lage snelheid ongelukkig ten val kwam. Het medische team was snel ter plaatse om bijstand te verlenen, waarbij Straver ter plekke moest worden gereanimeerd. Straver had op dat moment al tien minuten geen hartslag meer. Hij is vervolgens per helikopter afgevoerd naar het Saudi German Hospital in Riyaad.

Daar bleek dat Straver één van zijn bovenste nekwervels heeft gebroken. Dat heeft de familie van Straver, die aanwezig was in Saudi-Arabië vanwege de finish op vrijdag, laten weten.

Motorcoureur Mirjam Pol finishte op flinke achterstand in etappe 11, mede omdat ze was afgestapt bij Straver om eventueel hulp te kunnen bieden. Ook enkele andere motorrijders stopten bij Straver, onder wie de Zweed Calle Bjerkert.

Straver stond voorafgaand aan etappe 11 op een 38e plek in het algemeen klassement. In het kistklassement stond de Brabander vierde. Dat klassement wist Straver vorig jaar op zijn naam te schrijven. Het was de derde Dakar-deelname van de motorrijder.

Miniatuurvoorbeeld
Dakar

Liveblog Dakar 2020 - Etappe 11

Joris Kaper

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van