Formule 1

Max Verstappen verlengt contract bij Red Bull: 'Wereldkampioenschap is doel'

07 januari 2020 11:37 Aangepast: 07 januari 2020 12:19

Formule 1-coureur Max Verstappen blijft tot en met 2023 verbonden aan Red Bull Racing. Hij heeft zijn contract met de racestal verlengd. "Ons doel is natuurlijk om samen voor het wereldkampioenschap te kunnen strijden", zegt Verstappen.

"Ik ben ontzettend blij om mijn overeenkomst met Aston Martin Red Bull Racing te hebben verlengd", reageert Verstappen. "Red Bull had het geloof in mij om me de kans te geven om in de Formule 1 te debuteren, waar ik altijd dankbaar voor ben geweest. Het is erg genieten om met zo'n geweldige groep mensen samen te werken."

Verstappen zegt dat de samenwerking van Red Bull met Honda hem vertrouwen heeft gegeven. "Ik waardeer hoe Red Bull en Honda samenwerken en van alle kanten zet iedereen zich maximaal in om succes te behalen. Ik wil met Red Bull winnen en ons doel is natuurlijk om samen voor het wereldkampioenschap te kunnen strijden."

Acht overwinningen

De 22-jarige Verstappen rijdt sinds 2016 voor het team van Red Bull in de koningsklasse. In zijn debuutrace voor het team reed hij meteen naar zijn allereerste grandprixzege. Dat was in de Grote Prijs van Spanje. Sindsdien won hij nog zeven races. Afgelopen jaar boekte hij drie overwinningen en eindigde hij als derde in de titelstrijd. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van