Dakar

WRC-coureur Kris Meeke heeft wel oren naar Dakardeelname

04 januari 2020 16:08

Rallyrijder Kris Meeke heeft er wel oren naar in de voetsporen te treden van Colin McRae, Ari Vatanen en Carlos Sainz en de overstap te maken naar de Dakar.

Dakarconnectie

Meeke zit op het moment werkloos thuis in Andorra, niet ver van het huis van vijfvoudig Dakar-winnaar Cyril Despres. De Brit werd door Toyota aan de kant gezet en heeft nog geen nieuw stoeltje gevonden voor 2020. Dit jaar heeft hij al aan de rally kunnen snuffelen: hij was aangewezen als vervanger voor Despres’ navigator Mike Horn, mocht die er niet op tijd kunnen zijn.

Rallyhelden

“Ik heb de kans gehad om te komen kijken en om een gevoel te krijgen bij wat Dakar is”, zegt Meeke in gesprek met Autosport. “Ik heb Dakar altijd op televisie gevolgd, ik herinner me nog hoe Ari Vatanen en Colin het hebben gedaan en al die anderen die uit de rallywereld komen.”

“Je krijgt er pas echt een gevoel bij als je komt kijken en dat wordt nog meer als je het gaat doen. Het is iets dat ik graag in de toekomst verder zou verkennen.”

Ervaring

Meeke heeft in het verleden al endurance gereden, waaronder de Baja 1000 van 2012. Die deelname was niet met de auto, maar op de motor. Daarnaast is Meeke ook bekend van zijn medewerking aan Top Gear, waarin hij met een Bentley meedeed aan een rallyproef.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van