Ga naar de inhoud
Formule 1

Ferrari verlengt contract Leclerc tot en met 2024

Charles Leclerc zal nog zeker tot en met 2024 in de Formule 1 uitkomen voor het team van Ferrari. De Italiaanse renstal heeft het huidige contract met de 22-jarige Monegask met nog eens drie jaar verlengd.

Leclerc debuteerde vorig jaar in de Formule 1 bij het team van Sauber, waarna hij in 2019 meteen de overstap maakte naar het team van Ferrari. De Scuderia brak daarmee met een traditie door voor het eerst in lange tijd weer eens voor jong talent te kiezen, maar de keuze pakte goed uit: Leclerc won dit jaar twee races, waaronder Ferrari's thuisrace op Monza. Daarnaast sleepte hij van alle coureurs ook de meeste pole-positions in de wacht en eindigde hij voor teamgenoot Sebastian Vettel als vierde in de eindstand van het wereldkampioenschap.

Ferrari heeft het sterke seizoen van Leclerc beloond door het huidige contract met de Monegask open te breken. Het contract van de coureur is met nog eens drie jaar verlengd, waardoor Leclerc zich nog zeker tot en met 2024 Ferrari-coureur mag noemen.

Droomjaar

"Ik ben ontzettend blij dat ik bij Ferrari zal blijven", laat Leclerc weten. "Het afgelopen seizoen, waarin ik mocht rijden voor het meest illustere team in de Formule 1, was echt een droomjaar. Ik kan niet wachten om nog een diepgaandere relatie met dit team op te bouwen. Ik benieuwd wat de toekomst in petto heeft en sta te trappelen om weer aan de slag te gaan volgend jaar."

De contractverlenging is een duidelijk signaal van Ferrari, dat Leclerc duidelijk als de coureur ziet die de komende jaren voor successen moet gaan zorgen bij de Italiaanse renstal. Zijn teamgenoot Sebastian Vettel – die sinds 2015 uitkomt voor de renstal uit Maranello – heeft nog een contract tot eind volgend seizoen, wanneer ook de contracten van een aantal andere toprijders in de Formule 1 aflopen.

'Eenvoudig besluit'

Volgens teambaas Mattia Binotto was de keuze om het contract van Leclerc te verlengen "een eenvoudige beslissing". De Monegask maakte eerder al deel uit van Ferrari’s juniorprogramma, en loopt dan ook al een aantal jaartjes mee in Maranello “Elke race werd onze wens om het contract van Charles te verlengen meer vanzelfsprekender dit jaar. Dit laat zien dat Charles en de Scuderia een toekomst samen hebben.” aldus Binotto. “Charles maakt al sinds 2016 deel uit van onze familie. We zijn dan ook trots op de resultaten die we behalen met ons talentenprogramma. Ik weet zeker dat we samen veel bladzijden gaan toevoegen aan de historie van Ferrari.”

Dit is een artikel van