FIA WEC

Ten Voorde en Bleekemolen op pole-position voor 8u van Bahrein

13 december 2019 16:51 Aangepast: 13 december 2019 17:00
De #57 Porsche van Ten Voorde, Bleekemolen en Keating

Larry ten Voorde, Jeroen Bleekemolen en Ben Keating mogen de 8 uur van Bahrein morgen van pole-position aanvangen in de GTE AM-klasse. In de kwalificatie op het circuit van Sakhir wisten Ten Voorde en Keating in hun klasse het snelste gemiddelde neer te zetten met hun Porsche, terwijl het team van Rebellion bij de LMP1’s opnieuw aan de haal ging met de eerste startplek.

De 8 uur van Bahrein vormt dit weekend de vierde ronde van het FIA World Endurance Championship. Net als tijdens de vorige race in China werd de kwalificatie in de LMP1-klasse gedomineerd door de privateers. Norman Nato en Bruno Senna lieten met de #1 Rebellion R13 Gibson een gemiddelde van 1:42.979 noteren, wat het team de tweede pole op rij opleverde. Nato en Senna, die hun auto morgen in de race delen met Gustavo Menezis, waren +0.144s sneller dan Charlie Robertson en Ben Hanley in de #5 Ginetta.

De beide Toyota’s moeten in Bahrein genoegen nemen met een plek op de tweede startrij. Brendon Hartley en Kazuki Nakajima stuurden de bolide met startnummer 8 naar de derde tijd, voor de zusterbolide met startnummer 7.

De #1 Rebellion R13 De #1 Rebellion R13

In de LMP2-klasse ging de pole-position naar United Autosports. Paul di Resta en Phil Hanson wisten met hun Oreca een gemiddelde van 1:45.357 te noteren. Daarmee waren ze 0.292s sneller dan de #37 Oreca van Will Stevens en Gabriel Aubry, die hun auto in de race delen met Ho-Pin Tung. Job van Uitert stuurde de #26 Oreca van G-Drive Racing samen met Jean-Eric Vergne naar de derde tijd. Racing Team Nederland eindigde de kwalificatie op een achtste plek in de LMP2-klasse.

Porsche 1-2 in GTE Pro-klasse

De #91 Porsche 911 RSR De #91 Porsche 911 RSR

Bij de GTE’s ging de pole-position in de GTE Pro-klasse voor de derde race op rij naar de Porsche met startnummer 91. Richard Lietz en Gianmaria Bruno waren dankzij een gemiddelde van 1:56.485 wederom de snelsten met hun Porsche 911 RSR. Op 0.060s achterstand maakten Kevin Estre en Michael Christensen er een volledige eerste startrij van voor Porsche, gevolgd door de beide Ferrari’s van AF Corse.

GTE AM: Ten Voorde en Keating scoren eerste WEC-pole

Net als in de GTE Pro-klasse, eindigde er ook in de GTE AM-klasse een Porsche bovenaan de tijdenlijsten. Met een gemiddelde van 1:57.602 was het voor zowel Ben Keating als Larry ten Voorde de allereerste pole-position in het FIA World Endurance Championship. Het duo deelt de #57 Porsche van Team Project 1 in de race met Jeroen Bleekemolen, die de kwalificatie aan landgenoot Ten Voorde overliet. De tweede startplek ging naar de #54 Ferrari, gevolgd door de Porsche met startnummer 88.

 De 8 uur van Bahrein gaat morgen om 13.00 uur Nederlandse tijd van start.

Uitslag kwalificatie 8 uur van Bahrein

Koen Sniekers / RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van