WTCR

Michelisz op koers voor WTCR-titel na 'perfecte dag'

13 december 2019 15:52 Aangepast: 13 december 2019 15:58

Norbert Michelisz zit op rozen in zijn jacht op de titel in de FIA World Touring Car Cup. De Hongaar kende vandaag in Maleisië een 'perfecte dag' op het circuit van Sepang, waar hij de pole-position voor zowel de eerste als de derde race van het weekend wist te scoren.

Het FIA WTCR-seizoen komt dit weekend tot een einde met het raceweekend op het circuit van Sepang, waar zondag de laatste drie races van het seizoen worden verreden. Hyundai-coureur Norbert Michelisz is naar Maleisië afgereisd als de klassementsleider, maar ook Honda's Esteban Guerrieri en Lynk & Co-teamgenoten Yvan Muller en Thed Björk maken nog kans op de titel.

Ondanks de stevige concurrentie zette Michelisz vandaag alvast een flinke stap naar de titel. De Hongaar domineerde allebei de kwalificatiesessies op het circuit van Sepang, wat hem pole-position opleverde voor de eerste en de derde race zondag. De tweede race zal hij vanwege de deels omgekeerde startvolgorde als tiende moeten aanvangen.

'Perfecte dag'

"Het was een perfecte dag", blikte Michelisz tevreden terug op de vrijdag. "Na de vrije trainingen hadden we nog het gevoel dat we de auto moesten verbeteren. De uitslagen waren wel oké, maar het gevoel in de auto klopte niet helemaal. We hebben daarna wat veranderingen aan de afstelling doorgevoerd en dat dat gaf me veel vertrouwen. Daar lag denk ik de sleutel. "

Door zijn dubbele pole-position heeft Michelisz ook nog tien bonuspunten weten te scoren, waardoor hij nu is uitgelopen naar een voorsprong van 15 punten op naaste rivaal Guerrieri. Ondanks de goede uitgangspositie rekent de 35-jarige Hyundai-rijder zich echter nog niet rijk: "Vandaag was perfect, maar er zijn nog altijd 75 punten te verdienen zondag. Natuurlijk ben ik blij met vandaag, maar vanaf morgen gaat de focus 100% naar de races op zondag."

Catsburg beste Nederlander

Nick Catsburg was in beide kwalificaties de best geklasseerde Nederlander, al kreeg hij voor Race 1 wel een gridstraf van vijf plaatsen aan zijn broek wegens het negeren van de gele vlaggen. Daardoor zakt de Hyundai-coureur terug naar de 12e plek. Voor de derde race wist hij zich te kwalificeren op P4, wat hem automatisch de zesde startplek oplevert voor Race 2. Niels Langeveld en Tom Coronel zullen zich zondag in alle drie de races van buiten de top 10 een weg naar voren moeten zien te vechten.

Een uitgebreid verslag van het WTCR-weekend in Maleisië zie je zondagmiddag om 16.30 uur bij RTL 7.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van