FIA WEC

Monza en Kyalami op vernieuwde WEC-kalender 2020/2021

12 december 2019 19:38 Aangepast: 12 december 2019 19:54
Het circuit van Kyalami

Het FIA World Endurance Championship trekt volgend seizoen voor het eerst naar Monza en Kyalami. Beide circuits maken deel uit van een vernieuwde racekalender voor het seizoen 2020/2021, die vandaag is gepresenteerd.

Het negende seizoen van het FIA World Endurance Championship wordt volgend jaar op 5 september afgetrapt op het circuit van Silverstone. De 6-uursrace op het Britse circuit markeert de start van een nieuw hoofdstuk voor het endurance-kampioenschap, aangezien de vertrouwde LMP1-bolides in het nieuwe seizoen plaatsmaken voor de nieuwe hypercars.

Monza in oktober, Kyalami in februari

Naast de introductie van de hypercars, waar onder andere Toyota, Aston Martin en vanaf het jaar erop ook Peugeot mee gaan rijden, zal ook de racekalender op een aantal punten vernieuwd worden. Na Silverstone trekt het WEC namelijk naar Italië voor een 6-uursrace op het circuit van Monza. De historische 1000 kilometer van Monza, de lange-afstandsrace die in 1954 voor het eerst werd verreden, wordt daarmee nieuw leven ingeblazen.

Voor de jaarwisseling racen de hypercars, LMP2’s en GTE-bolides van het WEC nog op de Japanse Fuji Speedway en het circuit van Bahrein. Begin februari staat vervolgens de tweede nieuwe toevoeging aan de kalender op het programma: de 6 uur van Kyalami. Het Zuid-Afrikaanse circuit organiseerde in 1993 voor het laatst een race die meetelde voor een officieel FIA-wereldkampioenschap, maar was na een uitgebreide renovatie onlangs ook al het decor voor de seizoensfinale van de Interncontinental GT Challenge.

Shanghai verdwijnt van kalender

Door de komst van Monza en Kyalami maakt het circuit van Shanghai volgend jaar voor het eerst geen deel meer uit van de WEC-kalender. Ook het circuit van Austin, dat in februari de plek inneemt van de eerder afgelaste race in Sao Paulo, staat niet op de nieuwe racekalender die daarmee opnieuw uit acht races zal bestaan. De 1000 mijl van Sebring, de 6 uur van Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans vormen in 2021 wederom het fraaie slot van het WEC-seizoen.

Racekalender FIA WEC-seizoen 2020/2021
Datum Race
5 september 6 uur van Silverstone
4 oktober 6 uur van Monza
1 november 6 uur van Fuji
5 december 8 uur van Bahrein
6 februari 6 uur van Kyalami
19 maart 1000 Mijl van Sebring
24 april 6 uur van Spa-Francorchamps
12 & 14 juni 24 uur van Le Mans

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van