Formule 1

Ferrari lanceert nieuwe F1-bolide op 11 februari

12 december 2019 13:28 Aangepast: 12 december 2019 13:30

Het Formule 1-team van Ferrari heeft als eerste renstal bekendgemaakt op welke datum het haar nieuwe auto zal presenteren voor het komende seizoen. Op dinsdag 11 februari trekken de Italianen het doek van hun F1-bolide voor 2020.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto bevestigde de datum van onthulling vanmiddag tijdens de jaarlijkse kerstlunch van Ferrari in Maranello. Met de presentatie op 11 februari – acht dagen voor de start van de eerste wintertest – is Ferrari er relatief vroeg bij met haar onthulling, maar daar is volgens Binotto een goede reden voor: na de onthulling zal de auto namelijk al een intensief testprogramma ondergaan op de testbank in Maranello, alvorens de auto afreist naar Barcelona voor de eerste driedaagse wintertest.

Ferrari leek voorafgaande aan het seizoen de favoriet voor de titel nadat het een veelbelovende snelheid liet zien tijdens de wintertests. De renstal kende uiteindelijk echter een teleurstellend seizoen, dat nog enigszins gered werd door drie opeenvolgende overwinningen na de zomerstop. De renstal eindigde uiteindelijk als tweede in het constructeurskampioenschap, maar finishte met geen enkele coureur in de top drie van het rijderskampioenschap. Charles Leclerc moest na zijn eerste seizoen bij de Scuderia genoegen nemen met een vierde plek achter Max Verstappen. Sebastian Vettel werd geklopt door zijn teamgenoot en eindigde het jaar op een vijfde plaats.

Nieuwe Ferrari wordt opnieuw mat rood

Hoe de nieuwe Ferrari er uit komt te zien of gaat heten is nog onduidelijk. Wel maakte Binotto bekend dat de opvolger van de SF90 net als zijn voorganger weer in een matte rode verf zal worden gespoten, om zo wat kostbaar gewicht te kunnen besparen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van