Formule 2

Formule 2 eert Anthoine Hubert met prijs voor beste debutant

12 december 2019 02:48 Aangepast: 12 december 2019 05:01

De Formule 2 heeft een nieuwe Award geïntroduceerd ter nagedachtenis aan Anthoine Hubert. Om de in augustus verongelukte coureur te eren reikt de raceklasse voortaan een prijs vernoemd naar Hubert uit aan de beste debutant van het seizoen.

Hubert was dit jaar zelf een debutant in de Formule 2, nadat hij vorig jaar de titel wist te pakken in het laatste seizoen van het GP3-kampioenschap. In zijn debuutseizoen in de Formule 2 wist de Fransman dit jaar opnieuw indruk te maken met overwinningen in Monaco en Paul Ricard, totdat hij in augustus om het leven kwam na een vreselijk ongeval op het circuit van Spa-Francorchamps.

Zhou eerste winnaar Anthoine Hubert Award

Ter nagedachtenis aan Hubert heeft de Formule 2 bekendgemaakt dat het voortaan de Anthoine Hubert Award zal uitreiken aan de beste debutant van dat seizoen. Guanyu Zhou werd woensdag in Monaco uitgeroepen tot de inaugurele winnaar van de prijs. De Chinees, die dit jaar met een zevende plek de best geklasseerde debutant in de eindstand van het kampioenschap was, kreeg de trofee uit handen van Huberts broer Victhor.

"Het is een enorme eer om deze speciale Anthoine Hubert Award voor Rookie van het Jaar in ontvangst te mogen nemen", aldus Zhou, die als Renault-junior wordt begeleid door hetzelfde talentenprogramma waar ook Hubert deel van uitmaakte. "Dit is iets dat me altijd bij zal blijven. Ik hoop hij trots op me is, en zal er de rest van mijn carrière voor zorgen dat hij trots op me zal blijven."

Herinnering aan Hubert in stand houden

Formule 2-CEO Bruno Michel liet weten dat de Award in het leven is geroepen om Hubert te eren en de herinnering aan de coureur ook in de seizoenen die volgen in stand te houden: "Ik weet zeker dat Anthoine tot het einde van seizoen een kanshebber zou zijn geweest voor de titel van beste debutant."

Ten tijde van zijn ongeval was Hubert achter Zhou de op één na best geklasseerde debutant in het kampioenschap. Ook aan het einde van het seizoen, zes races na zijn tragische ongeval, wordt Hubert in de eindstand nog altijd geklasseerd als de op één na beste debutant van het afgelopen Formule 2-seizoen.

Guanyu Zhou ontvangt de prijs voor beste debutant uit handen van Victhor Hubert Guanyu Zhou ontvangt de prijs voor beste debutant uit handen van Victhor Hubert
RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van