Formule 1/MotoGP

Wereldkampioenen Hamilton en Rossi ruilen eenmalig van machine

11 december 2019 22:25 Aangepast: 11 december 2019 22:32

Zesvoudig Formule 1-kampioen Lewis Hamilton en negenvoudig MotoGP-kampioen Valentino Rossi hebben maandag eenmalig van machine geruild. Op het circuit van Valencia klom Hamilton op de tweewieler van Rossi, terwijl de Italiaan zelf achter het stuur kroop van de Mercedes.

Als onderdeel van een PR-stunt ging maandag een langgekoesterde wens van beide legendes in vervulling. Op het circuit van Valencia mocht Rossi kilometers maken met de Mercedes W08 waarmee Hamilton in 2017 zijn vierde wereldtitel wist te scoren. De Brit zelf kroop vervolgens op de Yamaha M1 van Rossi voor zijn allereerste MotoGP-kennismaking.

Hoewel Hamilton vorig jaar wel al eens met een Superbike van Yamaha had gereden, was de kennismaking met Rossi's prototype toch wel een hele andere ervaring: "Het was echt cool om met Valentino op hetzelfde circuit te rijden", sprak de Brit na afloop. "Het was ook speciaal om hem in een F1-auto te zien rijden. Ik vond het spannend dat hij de auto moest leren kennen. Dat deed me denken aan mijn allereerste keer in een F1-auto."

Voor Rossi waren het niet de allereerste meters in een Formule 1-auto. The Doctor testte in het verleden al eens voor het team van Ferrari, maar de kennismaking met een moderne V6 hybride-aangedreven F1-boiide was ook voor de Italiaan nieuw: "Ik was al een groot fan van Lewis, maar nu al helemaal," aldus Rossi. "We hadden een fantastische dag waarop twee takken van de topsport niet alleen met elkaar kennismaakten, maar ook met elkaar samenwerken."

'Voelde me een echte Formule 1-coureur'

"Het rijden met de W08 was een spectaculaire kans voor mij. Ik heb eerder al een F1-auto uitgeprobeerd, maar sindsdien is er veel veranderd. Ik was echter onder de indruk van de auto en het team. Zij lieten me snel op mijn gemak voelen in de auto. In het begin krijg je echt een geweldige snelheidsbeleving. De G-krachten vallen wel mee, maar het duurt wel even voordat je daaraan gewend bent. Toen ik eenmaal in het ritme kwam kon ik echt pushen. Het was echt geweldig. Ik voelde me voor één dag een echte Formule 1-coureur. Ik wilde niet dat de dag ten einde kwam!"

Rossi was ook onder de indruk van Hamiltons rijkunsten op de motor: "Valencia is geen eenvoudige baan en het waaide stevig. Ik dacht dat het wel lastig zou zijn voor Lewis, maar hij was briljant op de motor, net als zijn houding op de M1. Ik heb echt genoten van deze ervaring. Ik denk dat hij er ook van genoten heeft als je ziet met hoeveel tegenzin hij moest afstappen. Ik hoop echt dat we dit vaker mogen doen."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van