Formule 1

Formule 1 houdt volgend seizoen vast aan 2019-banden

10 december 2019 14:12 Aangepast: 10 december 2019 14:41

De Formule 1-auto's zullen volgend jaar met dezelfde specificatie banden rijden als afgelopen seizoen. Alle tien de teams hebben unaniem tegen de invoering van Pirelli's nieuwe compounds voor 2020 gestemd.

Formule 1-bandenleverancier Pirelli heeft het afgelopen jaar op meerdere circuits en met meerdere teams gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe compound voor 2020. De coureurs konden voor het eerst met de nieuwe samenstelling rijden tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Amerika in november, maar na die eerste kennismaking waren de coureurs allerminst te spreken over het nieuwe rubber.

Teams stemmen unaniem tegen 2020-banden

Vorige week konden de nieuwe banden voor 2020 tijdens een tweedaagse bandentest in Abu Dhabi worden vergeleken met het rubber van afgelopen seizoen. Ook tijdens deze tweede test heeft Pirelli de coureurs echter niet weten te overtuigen van het feit dat de nieuwe banden een verbetering zijn ten opzichte van de banden van afgelopen seizoen. De Formule 1-teams hebben dan ook unaniem tegen de invoering van de nieuwe compounds voor 2020 gestemd, wat betekent dat er ook volgend seizoen weer met de banden van 2019 zal worden gereden.

Autosportfederatie FIA maakte de uitkomst van de stemming vanmiddag bekend. "De FIA wil zowel Pirelli als de teams bedanken voor hun harde werk en samenwerking om de banden voor 2020 en daarna te verbeteren", valt te lezen in een verklaring. "De lessen die geleerd zijn, zijn van onschatbare waarde voor de verdere ontwikkeling van de banden voor de toekomst."

2020 laatste jaar met 13 inch velgen

Na volgend seizoen zal er wel het nodige gaan veranderen in de Formule 1 op bandengebied. Volgend jaar wordt er in de Formule 1 namelijk voor het laatst gereden met 13 inch velgen. Vanaf 2021 stapt de koningsklasse over naar grotere 18 inch velgen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van