IndyCar Series

Van Kalmthout krijgt Daly als teamgenoot tijdens IndyCar-debuutseizoen

09 december 2019 17:01 Aangepast: 10 december 2019 07:47
Conor Daly

Conor Daly stapt het komende IndyCar-seizoen in bij het team van Ed Carpenter Racing. De 27-jarige Amerikaan zal bij 13 van de 17 races de teamgenoot worden van Rinus van Kalmthout, die eerder al werd gepresenteerd door de Amerikaanse renstal.

Van Kalmthout zal als IndyCar-debutant het hele seizoen voor zijn rekening nemen in de Chevrolet met startnummer 21, terwijl de #20 Chevrolet gedeeld zal worden door Daly en teameigenaar Ed Carpenter. Laatstgenoemde neemt al jaren alleen de ovalraces voor zijn rekening. Daly zal voor de overige races plaatsnemen achter het stuur van de Chevrolet.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Van Kalmthout gaat voor 'beste Rookie' en podiums in IndyCar-debuutseizoen

Naast de races op de permanente- en stratencircuits mag Daly ook de befaamde Indianapolis 500 voor zijn rekening nemen. Speciaal voor de 104e editie van de Amerikaanse autosportklassieker zet ECR naast de auto's voor Van Kalmthout en Carpenter namelijk ook een derde auto in voor Daly, die zelf afkomstig is uit de staat Indiana. Naast zijn thuisrace op de beroemde oval van Indianapolis is Daly ook al bekend met de overige races op de IndyCar-kalender. De Amerikaan kwam de afgelopen jaren al voor meerdere IndyCar-teams in actie, met een enkele podiumfinish voor Dale Coyne Racing in 2016 als beste resultaat.

Daly goed voorbereid aan de start

"Voor iemand uit Indiana voelt het gewoon goed om een kans te krijgen bij Ed Carpenter Racing", aldus Daly. "Dit team heeft het de afgelopen jaren zo goed gedaan. Ik heb zoveel respect voor Ed en zijn team. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen, waar ik goed voorbereid aan de start zal verschijnen omdat ik voor het eerst in jaren de kans krijg om te testen en tijd kan spenderen in de simulator."

Daly heeft voor 2020 wederom een opmerkelijke sponsor aan zich weten te binden voor zijn IndyCar-avontuur. De Amerikaan wordt volgend jaar voor het derde seizoen op rij gesteund door de Amerikaanse luchtmacht, die met de sponsoring jongeren wil overhalen om een carrière bij de U.S. Air Force te overwegen.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van