Formule 1

F1-team Renault verder op de schop: ook Chester moet veld ruimen

06 december 2019 16:13 Aangepast: 06 december 2019 16:20

Het Formule 1-team van Renault neemt afscheid van technical director Nick Chester. De Brit moet na ruim twintig jaar het veld ruimen in Enstone als onderdeel van een herstructurering.

Renault eindigde het Formule 1-seizoen dit jaar op een vijfde plek bij de constructeurs, waarmee het onder andere haar meerdere moest erkennen in klantenteam McLaren. Volgens de Franse renstal zelf was vooral het chassis dit jaar de zwakke plek, en dus moet de aerodynamische tak van het team het ontgelden.

Als onderdeel van een 'grootschalige herstructurering' nam Renault eerder al afscheid van Peter Machin, die aan het roer stond van de aerodynamica-afdeling. Zijn taken werden overgenomen door Dirk de Beer, terwijl ook voormalig Ferrari- en McLaren-engineer Pat Fry naar Enstone werd gehaald. Vandaag maakte Renault bekend dat Nick Chester de volgende is die het veld moet ruimen. De Brit maakte al sinds 2000 deel uit van de renstal uit Enstone, die destijds nog als Benetton door het leven ging. Chester heeft de afgelopen twee decennia meerdere taken vervuld bij het team, maar was sinds 2013 als technical director verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van het chassis.

Renault dankt Chester voor bewezen diensten

"Nick was bijna 20 jaar lang een belangrijk onderdeel van ons team in Enstone", aldus teambaas Cyril Abiteboul. "Zijn passie voor het team is nooit afgenomen, ondanks het feit dat hij een aantal keren extreem moeilijke tijden heeft gekend met het team. Vrij recentelijk hebben zijn inzet, technisch inzicht en enthousiasme nog bijgedragen aan het feit dat ons team vanuit de achterhoede is opgestoomd naar de top van de middenmoot. We willen hem dan ook bedanken voor alles en hem veel succes wensen met de volgende stap in zijn carrière."

Chester zelf laat weten dat hij 19 jaar lang met plezier heeft gewerkt voor de renstal in Enstone: "Ik kijk nu uit naar een nieuwe uitdaging en wens iedereen in het team het beste voor de toekomst."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van