DTM

BMW bevestigt Kubica voor DTM-test in Jerez

05 december 2019 17:36 Aangepast: 05 december 2019 17:40

Robert Kubica keert volgende week terug achter het stuur van een BMW. De Pool zal op het Spaanse circuit van Jerez in actie komen met een BMW M4 DTM tijdens de DTM Rookie Test.

Kubica bezorgde BMW in 2008 de enige overwinning in de Formule 1, toen hij namens BMW Sauber de Grand Prix van Canada op zijn naam wist te schrijven. Dit jaar keerde hij terug in de Formule 1 bij het team van Williams, maar na een teleurstellend seizoen in de achterhoede zette hij afgelopen weekend in Abu Dhabi een punt achter zijn Formule 1-avontuur bij de Britse renstal.

Kubica maakt er langer geen geheim van dat hij volgend jaar een reserverol als test- en simulatorrijder in de Formule 1 wil combineren met een nieuw avontuur in de DTM. De Pool testte eerder al eens met een DTM-bolide van Mercedes, maar zal volgende week achter het stuur kruipen van een BMW M4 DTM. De Beierse fabrikant maakte vandaag bekend dat Kubica net als Nick Yelloly in actie zal komen tijdens de DTM Rookie Test in Jerez volgende week.

Toekomst in de DTM?

"Ik wil BMW Motorsport bedanken voor deze kans", laat Kubica weten. "Ik kijk nu al uit naar deze test om de DTM-auto en diens turbomotor beter te leren kennen."

"Een toekomst in de DTM zie ik wel voor me," vervolgt de Pool. "Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging, en de DTM past zeker in dat plaatje. Het kampioenschap heeft een deelnemersveld vol toprijders en het niveau ligt er ontzettend hoog. We moeten echter eerst maar eens afwachten hoe de test verloopt."

BMW's motorsportbaas Jens Marquardt is erg benieuwd hoe Kubica het zal doen achter het stuur van een DTM-auto: "Hij is een grote naam in de internationale autosportwereld met veel ervaring in hoge klassen zoals de Formule 1," aldus Marquardt. "We zijn dan ook zeer benieuwd hoe hij het doet achter het stuur van een toerwagen."

De DTM Rookie Test in Jerez vindt plaats van 10 tot en met 13 december.

RTl GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van