WTCR

Spanje en Zuid-Korea op WTCR-kalender 2020

05 december 2019 16:49 Aangepast: 05 december 2019 16:56

De FIA World Touring Car Cup heeft de nieuwe racekalender voor 2020 gepresenteerd. Naast de eerder al aangekondigde komst van het Spaanse Motorland Aragon, trekt het toerwagenkampioenschap volgend jaar ook voor het eerst naar Zuid-Korea.

Het nieuwe WTCR-seizoen gaat in het eerste weekend van april opnieuw van start in de straten van Marrakesh. De Hungaroring is de tweede stop op de kalender, waarna de befaamde Nürburgring Nordschleife eind mei wederom één van de hoogtepunten van het seizoen zal vormen. In juni staan de Slovakiaring in Slowakije en het Portugese stratencircuit in Vila Real op de kalender.

Geen Zandvoort, wel Motorland Aragon

Zoals verwacht ontbreekt Circuit Zandvoort komend jaar op de racekalender, aangezien het Nederlandse circuit in het oude tijdslot van de WTCR komend jaar voor het eerst sinds 1985 de Formule 1 mag verwelkomen. In plaats daarvan wordt het Europese deel van het WTCR-seizoen in 2020 afgesloten op het Spaanse Motorland Aragon, dat eerder al werd aangekondigd als nieuwe toevoeging aan de kalender.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Aragon op WTCR-kalender 2020

WTCR voor het eerst naar Zuid-Korea

Na de zomerstop trekt het WTCR richting Azië, waar begin september wordt geracet op het Chinese circuit van Ningbo. Het Japanse circuit van Suzuka ontbreekt op de kalender volgend jaar. In de plaats daarvan trekt het toerwagenkampioenschap - waar onder andere Tom Coronel en Nick Catsburg in racen - voor het eerst naar Zuid-Korea, de thuishaven van Hyundai. De in 2013 geopende Inje Speedium, een circuit  zo’n 40 kilometer ten zuiden van de grens met Noord-Korea, zal het decor vormen voor de allereerste WTCR-race in het land.

Na het uitstapje naar Zuid-Korea gaan de toerwagencoureurs racen door de befaamde straten van Macau. Het seizoen wordt net als dit jaar opnieuw relatief laat afgesloten met een raceweekend op het voormalige Formule 1-circuit van Sepang in Maleisië halverwege december.

WTCR-kalender 2020
4-5 april Marrakesh, Marokko  
25-26 april Hungaroring, Hongarije  
22-23 mei Nürburgring Nordschleife, Duitsland  
5-6 juni Slovakiaring, Slowakije  
20-21 juni Vila Real, Portugal  
4-5 juli Motorland Aragon, Spanje  
5-6 september Ningbo, China  
17-18 oktober Inje Speedium, Zuid-Korea  
21-22 november Guia Circuit, Macau  
12-13 september Sepang, Maleisië  

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van