Formule 1

Ocon terug achter het stuur bij Renault: 'Een fantastisch gevoel'

03 december 2019 18:34 Aangepast: 03 december 2019 19:15
Ocon in actie op het Yas Marina Circuit

Esteban Ocon heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn terugkeer bij het Formule 1-team van Renault. De Fransman keert volgend jaar bij de renstal terug op de Formule 1-grid, maar kan deze week in Abu Dhabi alvast kennismaken met zijn nieuwe team.

Ocon maakte in het verleden al deel uit van Renaults juniorprogramma, maar belandde uiteindelijk dankzij de steun van Mercedes in de Formule 1. Halverwege 2016 debuteerde hij in de koningsklasse bij Mercedes' klantenteam Manor, waarna hij in 2017 en 2018 uitkwam voor het team van Force India.

Dit jaar kwam Ocon zonder stoeltje te zitten en moest hij als reserverijder van Mercedes toekijken vanaf de zijlijn. Voor 2020 heeft de Fransman echter nieuw onderdak gevonden bij Renault, waar hij volgend jaar als vervanger van Nico Hülkenberg terugkeert op de Formule 1-grid. Mercedes besloot eerder al om het contract met Ocon een maandje eerder dan gepland te ontbinden, waardoor de 23-jarige coureur deze week in Abu Dhabi al kennis kan maken met zijn nieuwe team tijdens de tweedaagse bandentest van Pirelli

Warm welkom

"Ik keek zo ontzettend uit naar vandaag. Ik heb hier al maanden op gewacht, maar vandaag was het eindelijk zover. Het was een fantastische gevoel", aldus Ocon, die vandaag zijn eerste meters maakte in de Formule 1-bolide van Renault. "Ik kreeg vandaag een goede eerste indruk. Het team gaf me een warm welkom, wat natuurlijk altijd fijn is. Ik heb wat oude bekenden gezien, maar er zaten ook nieuwe gezichten tussen."

Hoewel hij volgend jaar niet zal racen met de RS19 waar hij in Abu Dhabi mee rijdt, kan Ocon door zijn deelname aan de test wel alvast kennismaken met zijn nieuwe collega's en alle systemen en procedures binnen het team.

"Ik probeer iedereen een beetje te leren kennen en kan alvast wennen aan de samenwerking. Het is anders dan wat ik gewend ben, dus dat zal het meeste tijd kosten alvorens we elkaar perfect aan zullen voelen."

Solide basis

Ocon reed vandaag uiteindelijk 77 rondjes met de Renault RS19 en eindigde achter Max Verstappen op een achtste plek in de tijdenlijsten. Morgen zal hij opnieuw in actie komen op het Yas Marina Circuit. "Mijn eerste indruk was positief. Er zijn natuurlijk altijd wel dingen die beter kunnen, maar in de middag kwamen we al dichter bij de limiet. We hebben vandaag een solide basis neergezet waar we morgen verder aan kunnen werken."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen rijdt meeste rondjes op testdag, Bottas de snelste

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van