FIA WEC

Austin vervangt Sao Paulo op WEC-kalender

02 december 2019 19:32 Aangepast: 02 december 2019 22:35
Het WEC racete in 2017 voor het laatst in Texas

De vijfde ronde van het FIA World Endurance Championship zal begin volgend jaar niet in Brazilië, maar in Amerika worden verreden. Het Circuit of the Americas neemt de plek in van het circuit van Interlagos, dat vandaag door de organisatie van het endurance-kampioenschap van de kalender is gehaald.

Het circuit van Interlagos zou begin 2020 voor het eerst in zes jaar terugkeren op de WEC-kalender, maar wegens ‘grote problemen voor de lokale promoter van het evenement’ zal de race in Brazilië niet doorgaan.

Ondanks het wegvallen van de race in Brazilië zal het WEC-seizoen van 2019/2020 toch acht races tellen. De organisatie heeft het Circuit of the Americas in Austin bereid gevonden om de plek van Interlagos in te nemen. Het circuit in Texas was in 2017 voor het laatst het decor voor een WEC-race.

De 6-uursrace in Austin zal worden verreden op 23 februari, drie weken later dan de datum waarop de race in Brazilië zou worden verreden. De WEC-bolides blijven vervolgens in Amerika, aangezien een maand later op het circuit van Sebring de 1000-mijlsrace op het programma staat.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van