Formule 1

Verstappen genomineerd voor Sportman van het Jaar-verkiezing

01 december 2019 18:40 Aangepast: 01 december 2019 18:53

Max Verstappen maakt dit jaar kans om voor de tweede maal gekozen te worden tot Sportman van het Jaar. De Nederlander is door de vakjury van sportkoepel NOC*NSF en de NOS aangewezen als één van de drie genomineerden.

Verstappen was vorige week één van de vijftien mannelijke sporters die op de shortlist werd gezet voor de jaarlijkse verkiezing, waarna een vakjury deze week de uiteindelijke genomineerden mocht bepalen.

Verstappens succesvolle Formule 1-seizoen wordt door de vakjury beloond met een nominatie voor de titel Sportman van het Jaar. De Limburger mocht de Jaap Eden-trofee in 2016 al eens in ontvangst nemen, nadat hij als eerste Nederlander ooit een Formule 1-race op zijn naam had weten te schrijven. Dit jaar won de Nederlander drie races en pakte hij tevens twee keer pole-position. Zijn meest succesvolle Formule 1-seizoen tot dusver sloot hij vandaag mede dankzij een tweede plek in de Grand Prix van Abu Dhabi af op een derde plek in het kampioenschap, achter Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Ook Van der Poel en Van Dijk genomineerd

Op woensdag 18 december zal Verstappen het tijdens het jaarlijkse Sportgala in zijn categorie moeten opnemen tegen wielrenner Mathieu van der Poel en voetballer Virgil van Dijk. Van der Poel schreef dit jaar op de weg onder andere de Amstel Gold Race op zijn naam, terwijl hij in het veld opnieuw wereldkampioen werd. Van Dijk won dit jaar met Liverpool onder andere de Champions League.

Bij de vrouwen zijn atlete Sifan Hassan, wielrenster Annemiek van Vleutel en schaatsster Suzanne Schulting genomineerd. Ajax, de roeiers van de Mannen-dubbelvier, de teamsprinters van het baanwielrennen en de Nederlandse voetbalvrouwen maken kans op de titel Sportploeg van het Jaar. De Nederlandse motorcrossers die dit jaar in Assen de Motorcross of Nations wisten te winnen stonden wel op de shortlist, maar zijn uiteindelijk niet genomineerd.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van