Formule 1

Vettel zet punt achter moeizaam jaar: 'Ik weet dat ik beter kan'

01 december 2019 18:21 Aangepast: 01 december 2019 18:24

Sebastian Vettel erkent dat hij volgend jaar beter zal moeten presteren. De Duitser kende een moeizaam 2019, waarin hij onder andere zijn meerdere moest erkennen in teamgenoot Charles Leclerc.

Ferrari werd aan het begin van het jaar getipt als de favoriet voor de titel, maar de snelheid van de wintertests was als sneeuw voor de zon verdwenen toen het seizoen eenmaal begon in Australië. Op een straatlengte afstand van Mercedes zat er voor de Scuderia dit jaar niet meer in dan een tweede plek in het constructeurskampioenschap, terwijl beide coureurs niet eens in de top drie van het kampioenschap eindigden.

Waar Charles Leclerc dit jaar twee races wist te winnen en de meeste pole-positions op zijn naam schreef, bleef het voor Vettel bij een enkele zege in Singapore en twee pole-positions. De Duitser sluit het jaar uiteindelijk af op een teleurstellende vijfde plek in het kampioenschap, waarmee hij ook in het aantal gescoorde WK-punten achter Leclerc eindigt, die zijn eerste seizoen in dienst van Ferrari afsluit op de vierde plek.

'Niet het jaar waarop we hoopten'

"We hebben niet het jaar gehad waar we op gehoopt hadden", concludeert Vettel na afloop van de seizoensfinale in Abu Dhabi, waar hij eveneens als vijfde eindigde. "De redenen daarvan zijn duidelijk, net als de lessen die we moeten leren. Het is nu aan ons om daar iets mee te doen. Als team moeten we sterker presteren."

Vettel nam echter ook zelf de verantwoordelijkheid op zich, nadat hij voor het eerst sinds 2014 het seizoen eindigt achter zijn teamgenoot. "Ook van mijn kant moet het beter. Ik kan ook beter. Het was geen geweldig jaar van mij."

'Niet zo slecht als het eruit zag'

"Het was denk ik niet zo slecht als het eruit zag denk ik. Veel kleine dingen hebben uiteindelijk tot een niet zo'n geweldig totaalplaatje geleid, maar ik ben de eerste die naar mijn eigen prestaties kijkt. Als ik eerlijk ben weet ik dat ik beter kan."

Vettel belooft volgend jaar sterker terug te keren: "Voor volgend jaar is het absoluut het doel om een stap vooruit te maken. Hopelijk kunnen we dan met een sterker pakket de strijd met Mercedes en Red Bull aan gaan aan de kop van het veld."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van