Formule 2

Ghiotto wint laatste sprintrace, De Vries opnieuw buiten de punten

01 december 2019 12:43 Aangepast: 01 december 2019 12:53

Luca Ghiotto heeft vanochtend de laatste race van het Formule 2-seizoen op zijn naam geschreven. Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi won de Italiaan de sprintrace. Kampioen Nyck de Vries kende een teleurstellend einde van zijn Formule 2-carrière en moest wederom genoegen nemen met een dertiende plek.

De sprintrace werd van pole-position aangevangen door Giuliano Alesi, maar de zoon van Formule 1-racewinnaar Jean Alesi kreeg al snel Ghiotto achter zich aan. De Italiaan had bij de start een plekje gewonnen ten koste van de matig vertrokken Nicholas Latifi, en voerde al snel de druk op bij Alesi. In de achtste ronde sloeg Ghiotto uiteindelijk in de aanval om zo de leiding over te nemen.

Met Ghiotto aan de leiding kwam de tweede plek in het kampioenschap in gevaar voor Latifi. De Canadees wist twee ronden na Ghiotto echter ook voorbij Alesi te glippen, om zo de tweede plek in zowel de race als in het kampioenschap veilig te stellen. De zege was echter voor Ghiotto, die onbedreigd naar de finish kon rijden. Latifi nam genoegen met de tweede plek. Sergio Sette Camara, winnaar van de hoofdrace op zaterdag, reed opnieuw een sterke race. De Braziliaan was de race als achtste aangevangen, maar knokte zich knap naar de laatste podiumplek.

Callum Ilott kwam uiteindelijk als vierde aan de finish. Polesitter Alesi zakte terug naar de vijfde plaats. Louis Deletraz pakte de zesde plek voor Nobuharu Matsushita en Jack Aitken. Mick Schumacher en Guanyu Zhou maakten de top tien compleet.

De Vries wederom 13e

Nyck de Vries kende een weekend om te vergeten in Abu Dhabi. Nadat hij op zaterdag de hoofdrace als dertiende was gefinisht bleef hij ook op zondag met lege handen staan. Bij de start werd de coureur uit Sneek van de baan geduwd waardoor hij kostbare plaatsen verloor. In het vervolg van de race schoof hij mede dankzij problemen voor een aantal coureurs voor hem nog wat op naar voren, maar uiteindelijk zat er voor de ART-coureur niet meer in dan wederom de 13e plek. De Vries had tijdens het vorige raceweekend in Sotsji al de titel veilig weten te stellen, maar met een dubbele nulscore in Abu Dhabi kwam het Formule 2-avontuur van De Vries zo tot een enigszins teleurstellend einde.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van