Formule 2

Sette Camara wint Formule 2-hoofdrace, De Vries 13e

30 november 2019 18:15 Aangepast: 30 november 2019 18:20

De laatste hoofdrace van het Formule 2-seizoen is een prooi geworden voor Sergio Sette Camara. De Braziliaan won vanaf pole-position een boeiende race op het Yas Marina Circuit, waarmee hij het team van DAMS tevens aan de titel bij de teams hielp.

Camara mocht de race vanaf de eerste startplek aanvangen, maar door het nodige wielspin bij de start raakte hij in de sprint naar de eerste bocht al meteen de leiding kwijt. Ook de als tweede vertrokken Callum Ilott had geen goede start, waar de beide coureurs van Carlin het beste van wisten te profiteren. Louis Deletraz kwam aanvankelijk aan de leiding te liggen, maar de Zwitser stond na enkele ronden al snel de leiding af aan teamgenoot Nobuharu Matsushita.

Camara wint bandenpoker

Matsushita en Deletraz zaten allebei op een andere bandenstrategie. De race leek aanvankelijk de kant van Deletraz op te kantelen, die al vroeg in de race zijn setje zachte banden had ingeruild voor een hardere compound. Deletraz leek in de slotfase van de race echter iets te veel van zijn rubber te hebben gevergd, waardoor polesitter Sette Camara zich weer terug in de wedstrijd kon vechten. De Braziliaan had na zijn magere start het hoofd koel gehouden en knokte zich zo in de slotronden een weg naar voren. Na zijn inhaalactie op Deletraz gaf de Braziliaan de leiding niet meer uit handen en wist hij de pole-position alsnog te verzilveren met zijn eerste zege in een Formule 2-hoofdrace.

Deletraz moest in de slotfase ook nog teamgenoot Matsushita voor laten gaan, die met zijn afwijkende strategie echter net tekort schoot om Sette Camara nog te achterhalen. De Japanner moest daardoor genoegen nemen met de tweede plek, terwijl Guan Yu Zhou ook nog eens de derde plek wist af te pakken van Deletraz, die daardoor naast het podium viel en als vierde aan de finish kwam.

Callum Ilott eindigde de hoofdrace op een vijfde plek, voor Luca Ghiotto, Nicholas Latifi en Giuliano Alesi. Mick Schumacher kwam als negende aan de finish, Nikita Mazepin pakte het laatste punt.

De Vries zakt terug

Nyck de Vries worstelde niet voor het eerst in zijn Formule 2-carrière met de bandenslijtage, waardoor hij gaandeweg de race ver terugzakte. Uiteindelijk moest de coureur uit Sneek - die bij het vorige raceweekend in Sotsji al de titel wist veilig te stellen - genoegen nemen met een puntloze dertiende plaats.

Morgenochtend staat in Abu Dhabi nog de Formule 2-sprintrace op het programma.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Formule 2-coureur Raghunathan scoort tweede schorsing van het seizoen

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van