Formule 1

Honda en Red Bull verlengen samenwerking tot en met 2021

27 november 2019 10:34 Aangepast: 27 november 2019 12:50

Goed nieuws voor de Formule 1-teams van Red Bull en Toro Rosso: beide teams zullen ook in 2021 gebruik kunnen maken van de motoren van Honda. Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft bevestigd dat de samenwerking met de Japanse fabrikant met minimaal één jaar wordt verlengd.

Ondanks het feit dat Honda dit seizoen dankzij Max Verstappen voor het eerst sinds haar terugkeer in de Formule 1 in 2015 races heeft weten te winnen, was een langere samenwerking tussen de Japanners en de teams van Red Bull en Toro Rosso lang onzeker. Honda gaf eerder al aan dat het kostenplaatje het voornaamste struikelblok is, waardoor het lang onduidelijk bleef of Honda ook na volgend seizoen actief blijft in de Formule 1.

Red Bull-adviseur Halmut Marko heeft in gesprek met het aan Red Bull-gelieerde Servus TV laten weten dat zijn teams voorlopig nog kunnen rekenen op de steun van Honda. De Japanse fabrikant heeft de huidige samenwerking met een jaartje verlengd tot eind 2021.

'Grote opluchting'

De verlenging van de overeenkomst is cruciaal voor de teams van Red Bull en Toro Rosso, die daardoor na invoering van de nieuwe reglementen begin 2021 in ieder geval op motorisch vlak kunnen rekenen op stabiliteit. Marko is dan ook blij met het nieuws uit Japan: "Dit is een grote opluchting voor ons", aldus de Oostenrijker. "We zijn zeer tevreden over de samenwerking met Honda."

Honda is de tweede motorfabrikant die bevestigt ook na de reglementswijzigingen actief te blijven in de Formule 1. Eerder werd al bekend dat Mercedes in 2021 in ieder geval de teams van McLaren en Williams van motoren zal voorzien.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van