WTCR

Muller wint ook Race 2 in Macau na teamorders

17 november 2019 02:59 Aangepast: 17 november 2019 03:00

Yvan Muller heeft vanochtend de tweede race van het WTCR-weekend in Macau op zijn naam geschreven. Nadat de Fransman op zaterdag al de eerste race wist te winnen, kwam hij met wat hulp van zijn teamgenoten ook in Race 2 als eerste over de eindstreep.

Muller moest de race op het Guia Circuit als vijfde aanvangen, maar de Fransman wist dankzij een goede start al meteen de Alfa Romeo van Kevin Ceccon en de Honda van Esteban Guerrieri in te halen. Muller maakte er daarmee een 1-2-3 van voor het team van Lynk & Co, achter zijn vanaf de eerste startrij vertrokken teamgenoten Yann Ehrlacher en Thed Björk.

Teamorders

Met nog één raceweekend te gaan na Macau lag de prioriteit van Lynk & Co in Race 2 bij de strijd om de titel, waar Muller binnen het team de beste kaarten in handen heeft. Ehrlacher moest daardoor zijn leiding afstaan en plaatsmaken voor Björk en Muller, terwijl Björk op zijn beurt ook opzij moest voor Muller. De Fransman kwam daardoor al snel aan de leiding te liggen, waarna hij het restant van de race controleerde en na acht ronden wederom als eerste de eindstreep passeerde. Björk maakte er op +0.455s achterstand een Lynk & Co 1-2 van.

In de strijd om de laatste podiumplek moest Ehrlacher al snel zijn meerdere erkennen in Guerrieri, die aan het begin van de tweede ronde langs de Fransman wist te glippen. Ehrlacher verloor door de inhaalactie veel terrein, waardoor Ceccon meteen achter Guerrieri kon aansluiten op plek vier. De Alfa Romeo-rijder nam daar echter geen genoegen mee. Op het rechte stuk wist de Italiaan zich te revancheren voor zijn mindere start door Guerrieri weer terug in te halen, om daarmee de laatste podiumplek op te eisen.

Guerrieri kwam uiteindelijk als vierde aan de finish, voor de Volkswagen van Johan Kristoffersson. Ehrlacher zakte terug naar de zesde plek, voor teamgenoot Andy Priaulx en de Audi’s van Frederic Vervisch en Jean-Karl Vernay.

Catsburg 12e, Coronel 13e

Nick Catsburg lag aanvankelijk vijfde, maar net als Lynk & Co was ook Hyundai vooral bezig met de strijd om de titel. Catsburg liet zich daarom helemaal terugzakken, waardoor zijn teamgenoot en klassementsleider Norbert Michelisz als tiende aan de finish kwam en zo wat extra punten sprokkelde. Catsburg nam achter de tweede Hyundai van Tarquini genoegen met de twaalfde plek, één plekje voor Tom Coronel. De coureur uit Eemnes passeerde als best geklasseerde Cupra-rijder als 13e de eindstreep. Niels Langeveld kwam ondanks een momentje in Lisboa als 16e aan de finish met de Audi.

In de strijd om de WTCR-titel heeft Michelisz na Race 2 nog altijd de leiding in handen, al heeft hij nu nog maar 11 punten voorsprong op Guerrieri. Muller staat derde, en heeft dankzij zijn overwinning nog maar 17 punten achterstand.

Kijk vanmiddag om 16.30 uur naar RTL 7 voor een uitgebreid verslag van het WTCR-weekend in Macau.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van