Formule 1

Verstappen wordt niet veel wijzer van 'rommelige vrijdag'

15 november 2019 21:38 Aangepast: 15 november 2019 21:55

Max Verstappen heeft de vrijdag op het circuit van Interlagos afgesloten op de derde plek. De Nederlander moest aan het einde van de trainingsdag alleen de beide Ferrari's voor zich dulden, al hechtte hij daar achteraf niet veel waarde aan.

Het Grand Prix-weekend van Brazilië kende vrijdagochtend een kletsnatte start. De eerste vrije training ging van start in de regen en hoewel de baan naarmate de sessie opdroogde waren de rondetijden niet al te representatief. Max Verstappen liet zich in de ochtendsessie dan ook nauwelijks op de baan zien, en reed zelfs geen enkele volledige ronde.

De tweede vrije training kon wel op een droge baan worden afgewerkt. Met een derde tijd gaf Verstappen uiteindelijk +0.134s toe op de snelste tijd van Vettel, maar dat resultaat zegt volgens de Red Bull-coureur weinig over de verhoudingen voor de rest van het weekend, wanneer het een stuk warmer en zonniger belooft te worden in Sao Paulo.

'Kunnen morgen weer van voor af aan beginnen'

"Het was een beetje een rommelige dag met het weer natuurlijk", sprak Verstappen na afloop voor de camera's van SkyF1. "De omstandigheden waren niet heel representatief door de temperatuur van de lucht en de baan. Maar we moeten het van de positieve kant bekijken, de auto doet het goed. Er zijn altijd wel wat dingen die beter kunnen maar het was een positieve start. Morgen kunnen we alleen weer van voor af aan beginnen omdat de weersomstandigheden dan weer heel anders gaan zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ferrari bovenaan in tweede vrije training, Verstappen 3e

Ware verhoudingen nog onduidelijk

Verstappen werd uiteindelijk niet veel wijzer van de trainingsdag, en durft dan ook niet te voorspellen of hij zondag kan vechten voor de overwinning: "Ik kan je niet vertellen waar we staan ten opzichte van de rest, maar vandaag maakte het ook niet veel uit denk ik. Morgen zal het namelijk weer een heel ander verhaal zijn."

Verstappen leek vorig jaar lang op weg naar de overwinning in Brazilië. Een aanrijding met achterblijver Esteban Ocon zorgde er uiteindelijk echter voor dat de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van