Formule 1

Verstappen blij met contractverlenging Albon: 'De slimste keuze'

14 november 2019 21:29 Aangepast: 14 november 2019 21:37

Max Verstappen staat vierkant achter het besluit van Red Bull Racing om Alexander Albon ook in 2020 aan boord van de Oostenrijkse renstal te houden. De Nederlander ziet het nieuwe contract voor zijn teamgenoot als de best mogelijke keuze voor Red Bull.

Verstappen startte het jaar als teamgenoot van Pierre Gasly, maar de Fransman werd in de zomerstop teruggezet naar Toro Rosso waarna Alexander Albon promoveerde naar Red Bull. De Thai is sindsdien niet lager dan de zesde plek aan de finish gekomen, terwijl hij sinds de Grand Prix van België tevens meer punten heeft gescoord dan Verstappen. De sterke resultaten van Albon werden deze week beloond door het team van Red Bull, dat bekendmaakte dat de 23-jarige coureur ook volgend jaar met Verstappen een team mag vormen bij de Oostenrijkse renstal. Een keuze waar Verstappen zelf volledig achter staat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Albon ook in 2020 teamgenoot van Verstappen bij Red Bull

"Alex is een aardige jongen en de laatste 12 maanden waren echt een achtbaan voor hem", aldus Verstappen over zijn teamgenoot, die een jaar geleden nog leek te kunnen fluiten naar een Formule 1-carrière. "Hij is heel kalm en relaxed en mensen in het team mogen hem graag. Hij is erg makkelijk in de omgang, wat zeker helpt. Daarnaast is hij ook gewoon snel. Hij doet zijn werk en scoort zijn punten dus voor Red Bull is dit de slimste keuze."

Hoewel Verstappen achter het besluit van zijn team staat, zegt hij zelf geen rol te hebben gespeeld in de keuze van zijn teamgenoot voor 2020: "Het is natuurlijk niet aan mij om zijn prestaties te oordelen. Christian [Horner] en Helmut [Marko] nemen de beslissingen."

Verstappen gaat voor derde plek in WK

Hoewel Lewis Hamilton het kampioenschap al in zijn voordeel heeft beslist en ook de tweede plek al is vergeven aan Valtteri Bottas, maakt Verstappen dit seizoen wel nog kans om het seizoen af te sluiten op een derde plek. Om daarin te slagen zal de Nederlander in de resterende twee races 14 punten goed moeten zien te maken op Charles Leclerc, terwijl diens Ferrari-teamgenoot Sebastian Vettel slechts vijf punten achterstand heeft op Verstappen.

"We zullen het gaan proberen," aldus Verstappen over de jacht op de derde plek in het kampioenschap. "In de races na de zomerstop hebben we flink wat punten laten liggen, maar we zullen er absoluut voor gaan. Het is een leuke doelstelling. Het zijn flink wat punten om goed te maken, maar Charles heeft hier een gridstraf dus dat helpt. Hier ligt dus absoluut een kans om het gat een beetje te dichten, waarna het in de slotrace nog spannend kan worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Vettel: 'Beschuldigingen Verstappen heel onvolwassen'

Hoge verwachtingen

Verstappen wordt dit weekend getipt als één van de favorieten voor de overwinning in Brazilië, maar zelf wacht de Nederlander eerst nog even de vrije trainingen van vrijdag af alvorens hij zijn kansen durft in te schatten: "Het is altijd lastig om daar nu al iets over te zeggen. Het is beter om eerst het circuit op te gaan, aan de afstelling van de auto te werken en te kijken wat er nog verbeterd kan worden. Dan hoop je natuurlijk competitief te zijn, maar kijkende naar de afgelopen jaren is dit denk ik wel een circuit waar we sterk kunnen zijn."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van