Formule 1

Bottas 'heeft een plan' om Hamilton te verslaan in 2020

14 november 2019 18:00

Valtteri Bottas zegt een plan te hebben waarmee hij volgend jaar Lewis Hamilton wil verslaan in de strijd om de wereldtitel. De Fin moet dit jaar opnieuw zijn meerdere erkennen in zijn Mercedes-teamgenoot, maar wil daar volgend jaar verandering in gaan brengen.

Bottas werd begin 2017 naar Mercedes gehaald als vervanger van Nico Rosberg. De Duitser had het jaar ervoor af weten te rekenen met Hamilton en daarmee de titel in de wacht gesleept, waarna hij aan het einde van het seizoen verrassend zijn Formule 1-helm aan de wilgen hing.

Bottas moest tot dusver telkens zijn meerdere erkennen in Hamilton, al is hij met nog twee races te gaan wel al zeker van de tweede plek in het kampioenschap, zijn beste resultaat tot dusver. De Fin krijgt dan ook regelmatig de vraag of hij volgend jaar 'een Rosbergje' kan doen om Hamilton in 2020 wel de baas te zijn.

"Ik word eerlijk gezegd een beetje moe van die vraag", sprak Bottas donderdag voorafgaande aan de Grand Prix van Brazilië. "Elke coureur is anders. Ik ben mezelf, niet Nico. Ik heb natuurlijk altijd wel een plan, het vinden van een andere aanpak om het ultieme doel te bereiken, wat uiteindelijk de wereldtitel is. Daar hoort natuurlijk het verslaan van mijn teamgenoot bij, maar ook alle andere coureurs."

Geen zin in psychologische spelletjes

Bottas kende vorig jaar een teleurstellend seizoen waarin hij geen enkele overwinning wist te scoren, maar dit jaar heeft de Fin al vier overwinningen op zak. Sinds de zomerstop finishte de Mercedes-coureur maar éen keer naast het podium, terwijl hij van de laatste drie races er twee wist te winnen. Die lijn hoopt Bottas door te trekken in 2020.

"Ik laat het liefste van me horen met mijn acties op de baan," aldus Bottas, die daarmee aangeeft geen zin te hebben in psychologische spelletjes naast de baan. "Ik focus al mijn energie het liefste op mijn eigen prestaties op de baan. Zo ben ik denk ik op mijn sterkst. Als ik ergens anders mijn energie aan ga verspillen gaat dat denk ik ten koste van mijn prestaties op de baan. Als ik kan blijven presteren op het niveau dat ik wil, kan dat de andere kant van de garage vaak iets van slag brengen. Ik spreek uit eigen ervaring dat het vaak tot fouten kan leiden."

"Ik heb een plan voor volgend jaar, maar ik heb geen zin om dat met jullie te delen."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van