Formule 1

Hamilton voorspelt 'stoelendans' in Formule 1

14 november 2019 07:38 Aangepast: 14 november 2019 12:39

Lewis Hamilton voorspelt een 'stoelendans' in de Formule 1. De 34-jarige Brit, die onlangs zijn zesde wereldtitel in de koningsklasse veroverde, denkt dat voor het seizoen 2021 heel wat coureurs van team gaan wisselen.

De internationale autosportfederatie FIA onthulde onlangs een heel pakket veranderingen voor de Formule 1 die in 2021 ingaan, zoals een budgetplafond en aanpassingen aan de auto's waardoor de races spectaculairder en minder voorspelbaar moeten worden. Hoewel een aantal coureurs al de verwachting uitspraken dat de nieuwe reglementen niet voor een drastische verandering van de rangorde gaan zorgen in de Formule 1, verwacht Hamilton wel dat de nieuwe regels gepaard zullen gaan met een flink aantal verschuivingen bij de teams.

"Komend jaar gaan we veel rijders zien wisselen van team", zei Hamilton in São Paulo, waar zondag de Grote Prijs van Brazilië wordt verreden. "Er is op de achtergrond al veel gaande. Iedere coureur praat wel met een aantal teams."

Bij de topteams lopen eind volgend jaar de contracten van heel wat coureurs af. Dat geldt bij Mercedes voor Hamilton en Valtteri Bottas. Max Verstappen ligt tot eind 2020 vast bij Red Bull, Sebastian Vettel gaat zijn laatste contractjaar in bij Ferrari.

ANP/RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van