Formule 1

Gridstraf voor Leclerc in Brazilië na motorwissel

12 november 2019 14:07 Aangepast: 12 november 2019 14:12

Een flinke domper voor Ferrari-coureur Charles Leclerc: de Monegask zal komende zondag vanwege een motorwissel een aantal plaatsen terug worden gezet op de startopstelling voor de Braziliaanse Grand Prix. Zo heeft het team van Ferrari vandaag laten weten.

Leclerc kwam anderhalve week geleden in de problemen toen hij aan het begin van de derde vrije training voor de Grand Prix van Amerika stilviel op de baan met motorproblemen. Door het technisch mankement moest de krachtbron achterin de Ferrari van Leclerc worden vervangen, en reed hij de rest van het weekend met een verouderde krachtbron.

Als gevolg van de motorproblemen heeft Leclerc voor de komende race in Brazilië een aantal motoronderdelen moeten laten vervangen. Daarmee overtreed de Monegask het maximaal aantal toegestane motorcomponenten per seizoen, wat hem in Brazilië een gridstraf oplevert.

Leclerc minimaal 10 plaatsen achteruit

Ferrari heeft niet laten weten welke onderdelen er vervangen moeten worden in de krachtbron van Leclerc. Het staat wel al vast dat de Ferrari-coureur zondag minimaal 10 plaatsen naar achteren moet op de startopstelling.

"Charles krijgt in Brazilië een nieuwe krachtbron", laat teambaas Mattia Binotto weten. "Zijn motor raakte beschadigd op zaterdag in Austin, waardoor hij de rest van het weekend moest wisselen naar een motor die hij al eerder had gebruikt en minder vermogen had. De nieuwe krachtbron resulteert automatisch in een gridstraf in Sao Paulo."

Ferrari wil seizoen in stijl afsluiten

Ondanks de gridstraf en het teleurstellende weekend in Austin, heeft Binotto vertrouwen in een sterk slot van het seizoen voor Ferrari: "Ik heb goede hoop dat we in Brazilië weer op ons normale niveau zullen presteren en het seizoen in stijl kunnen afsluiten. Dat is belangrijk, om te bevestigen dat we vooruitgang boeken met onze auto en om het momentum mee de winter in te nemen. Ik weet dat daar de focus ligt van onze coureurs en het hele team."

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van