Formule 1

Toro Rosso behoudt Kvyat en Gasly voor 2020

12 november 2019 11:59 Aangepast: 12 november 2019 12:20
Daniil Kvyat (links) en Pierre Gasly (rechts)

Daniil Kvyat en Pierre Gasly zullen ook volgend jaar uitkomen voor het Formule 1-team van Toro Rosso. De Italiaanse renstal heeft vanochtend bevestigd dat het in 2020 vasthoudt aan dezelfde rijdersline-up.

Kort na de bekendmaking dat Alexander Albon in 2020 bij het team van Red Bull blijft, maakte ook zusterteam Toro Rosso bekend dat er deze winter niets zal veranderen in de rijdersbezetting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Albon ook in 2020 teamgenoot van Verstappen bij Red Bull

Kvyat maakte in 2014 zijn Formule 1-debuut bij Toro Rosso, waarna hij in 2015 promoveerde naar Red Bull. Een jaar later moest hij bij de Oostenrijkse renstal echter plaatsmaken voor Max Verstappen, waarna de Rus terugkeerde naar Toro Rosso. Eind 2017 werd Kvyat ook door de Italiaanse renstal aan de kant gezet, maar de Rus werd afgelopen winter weer teruggehaald nadat Pierre Gasly de overstap had gemaakt naar Red Bull Racing en Brendon Hartley aan de kant was geschoven. De Rus kent een sterke rentree in de Formule 1 en maakte dit seizoen vooral indruk op de Hockenheimring, waar hij het team van Toro Rosso de tweede podiumfinish in het 14-jarig bestaan van de renstal bezorgde toen hij als derde aan de finish kwam tijdens de Grand Prix van Duitsland.

Gasly begon het seizoen als opvolger van Daniel Ricciardo bij het team van Red Bull, maar vanwege zijn tegenvallende resultaten werd de Fransman halverwege het seizoen weer teruggezet naar Toro Rosso. Bij de Italiaanse renstal wist hij sinds de zomerstop in vier van de zeven races punten te scoren, wat wordt beloond met een nieuw contract voor 2020.

'Ingrediënten voor succesvol 2020'

"Beide rijders hebben heel goede prestaties laten zien dit seizoen en hebben bewezen dat ze heel competitief kunnen zijn, de potentie van de auto weten te benutten en waardevolle feedback kunnen geven om verbeteringen te boeken", aldus Toro Rosso-teambaas Franz Tost. "Dit jonge naar ervaren rijdersduo, gecombineerd met hopelijk een competitieve auto, zijn de beste ingrediënten voor een succesvol 2020."

Hoewel de rijdersline-up dus ongewijzigd blijft, zal Toro Rosso zelf deze winter wel een transformatie ondergaan. De renstal gaat vanaf volgend seizoen door het leven als Alpha Tauri, een modemerk dat in 2016 werd opgericht door Red Bull.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van