Formule 1

Albon ook in 2020 teamgenoot van Verstappen bij Red Bull

12 november 2019 11:32 Aangepast: 12 november 2019 12:17
Albon en Verstappen vormen ook in 2020 de rijdersline-up van Red Bull Racing

Alexander Albon zal ook volgend jaar rijden voor het Formule 1-team van Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft vanochtend bevestigd dat de Thai in 2020 de teamgenoot van Verstappen blijft.

Albon is dit jaar bezig aan zijn allereerste seizoen in de Formule 1, maar de 23-jarige coureur promoveerde in de zomerstop al naar het team van Red Bull. Bij de Oostenrijkse renstal nam Albon het stuur over van Pierre Gasly, die vanwege zijn teleurstellende resultaten werd teruggezet naar zusterteam Toro Rosso.

Albon heeft sinds zijn promotie naar Red Bull veel indruk gemaakt op het team. Zo wist hij sindsdien nog iedere race punten te scoren en finishte hij niet lager dan een zesde plek. Daarnaast heeft hij tot dusver in de tweede seizoenshelft meer punten bij elkaar weten te sprokkelen dan teamgenoot Max Verstappen.

Red Bull beloont sterke prestaties

De sterke prestaties van Albon worden door het team van Red Bull beloond met een nieuw contract voor volgend seizoen: “Sinds zijn debuut bij het team in België heeft Alex extreem goed gepresteerd. Zijn zeven finishes in de top zes spreken voor zich,” aldus teambaas Christian Horner. “Zulke constante prestaties zijn moeilijk te negeren. Samen met zijn getoonde inzet heeft Alex bewezen dat hij het verdient om door te groeien bij Red Bull Racing. Er zit nog voldoende potentie in het vat dus we kijken er naar uit om hem in 2020 weer naast Max te zien rijden.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Toro Rosso behoudt Kvyat en Gasly voor 2020

Krankzinnig jaar voor Albon

De carrière van Albon is in een jaar tijd compleet omgeslagen. Vorig jaar werd hij in het voorprogramma van de Formule 1 derde in het Formule 2-kampioenschap, maar zijn kansen op doorstroming naar de koningsklasse waren vrijwel nihil. De Thai koos aanvankelijk dan ook voor een avontuur in de Formule E met Nissan. Na de overstap van Daniel Ricciardo naar Renault werd Pierre Gasly tijdens de winter gepromoveerd naar Red Bull, terwijl Brendon Hartley bij Toro Rosso de laan uit werd gestuurd. De Italiaanse renstal haalde vervolgens de eerder al weggestuurde Daniil Kvyat terug naar het team, waarna Red Bull ook Alexander Albon – die eerder al te licht werd bevonden in Red Bulls opleidingsprogramma – werd overgenomen van Nissan en zo alsnog de overstap maakte naar de Formule 1.

Als gevolg van zijn late overstap reed Albon begin dit jaar pas zijn allereerste meters in een Formule 1-bolide. Vanaf het eerste moment maakte de coureur met zowel de Thaise als de Britse nationaliteit echter een sterke indruk, wat uiteindelijk dus heeft geleid tot de promotie naar Red Bull en een nieuw contract voor 2020.

“Ik ben echt blij dat ik volgend jaar opnieuw naast Max zal rijden. Ik weet hoe gelukkig ik me mag prijzen met deze kans,” aldus Albon. “Ik ben Red Bull enorm dankbaar voor hun getoonde vertrouwen in mij. Het feit dat ze me ook volgend jaar in de auto willen hebben betekent veel voor mij. Dit is echt een ongelofelijk jaar voor mij, en halverwege het seizoen een telefoontje krijgen van Red Bull was al een flinke stap. De ervaring van dit jaar zal ik gaan gebruiken om in 2020 vooraan mee te vechten.”

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van