Formule 1

Verstappen: 'Het begint te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint'

12 november 2019 10:35 Aangepast: 12 november 2019 12:52

Het wordt volgens Max Verstappen hoog tijd dat de Formule 1 in 2020 een nieuwe wereldkampioen krijgt. Dat zei de Nederlander aan de vooravond van de Grote Prijs van Brazilië komend weekeinde. "Voor de sport zou het goed zijn als de opkomende jonge coureurs het gaan overnemen."

"Het begint een beetje te vervelen dat Lewis Hamilton steeds wint", zei de Limburger van Red Bull. Hij hoopt dat hij en Ferrari-coureur Charles Leclerc volgend jaar voor de titel strijden. Hamilton veroverde dit jaar voor de zesde keer de wereldtitel.

'Jaartje ouder'

"Lewis wordt een jaartje ouder, dus hij zal een keer stoppen. Eerlijk gezegd zal het meer aan Mercedes liggen dan aan Hamilton. Als dat team weer een dominante auto bouwt, dan zal Lewis blijven winnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Leclerc en Binotto halen uit naar Verstappen: 'Hij weet er niets van'

Dus is het zaak dat Red Bull in 2020 met een auto komt die beter en sneller is, meent Verstappen. "Dit jaar was een doorbraak voor onze motorleverancier Honda. Ik denk dat we op de goede weg zijn. In motorisch vermogen doen we bijna niet meer onder voor Mercedes, dus het ziet er voor volgend jaar veelbelovend uit", sprak de Nederlander op de bijeenkomst waar hij het Nederlandse bedrijf CarNext.com als nieuwe persoonlijke sponsor presenteerde.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van